Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
TAVUKLU KESME HAMUR ÇORBASI
Malzemeler:
-4 tavuk baget
-1 su bardağı kesme hamur
-1 kase yoğurt
-yarım limon
-2 çorba kaşığı un
-tuz
-su
Üzeri İçin:
-nane
-tereyağı
Hazırlanışı:
Tavukları haşlıyoruz ve suyunu çorba için ayırıyoruz, soğumaya bırakıyoruz. Tavuk etleriniz kemiklerinden ayırıyoruz. Tavuk etlerini de doğruyoruz.
Terbiyesi için, yoğurdu, limon suyunu, tavuk suyunu ve unu tencereye koyuyoruz. Soğuk su da ekliyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kesme hamurları ilave ediyoruz, tuzunu atıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz. Pişmesine yakın haşlanmış tavukları doğrayıp tencereye katıyoruz.
Kıvamını sıcak suyla ayarlayabiliriz. Tereyağını küçük bir tavada eritiyoruz. Tereyağı kızarınca üzerine naneyi döküyoruz ve bu sosu çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder