3 Ocak 2015 5 Çayı tarifleri



3 Ocak 2015 5 çayı tarifleri, 5 çayı son bölüm izle, 5 çayı tarifleri, 5 Çayı'ında bu hafta ne yapıldı, Tijen Aktay 5 çayı izle, kanaltürk 5 çayı son bölüm izle, kanaltürk 5 çayı çikolatalı mus tarifi, kanaltürk 5 çayı nişastalı börek tarifi, kanaltürk  5 çayı kozalak kurabiye tarifi
 


 
kol

Her hafta kanaltürk ekranlarında ilgiyle izlediğiniz 5 Çayı
programı yine birbirinden lezzetli tarifleri sizlerle paylaşıyor.

NİŞASTALI BÖREK

Malzemeler:
 4 adet yufka
- 120 gram tere yağı
- 1- 1.5 su bardağı nişasta
İçi İçin:
- 2 adet pırasa
- 300 gram kıyma
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım demet maydanoz
 Üzeri İçin:
- Yumurta sarısı
- Susam

Hazırlanışı:

- İç harç için tereyağı eriyince doğranmış pırasa eklenip kavrulur
- Kavrulan pırasa için kıyma eklenip rengi dönene kadar karıştırılır
- Tuzu ve baharatları eklenip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır
- Doğranmış maydanoz eklenip karıştırılır
- Yufka tezgaha serilir ve erimiş tereyağı sürülür
- Nişasta süzgeç ile yufkaya serpilir
- Yufka 2 ye katlanıp tekrar tere yağı sürülüp nişasta serpilir ve yufka 4 eşit parçaya bölünür
- İç harç geniş kısma yayılıp rulo yapılır
- Uç kısmına tutması için tere yağı sürülür
- Yağlı kağıt serili tepsiye börekler dizilir
- Yumurta sarısı sürülüp susam ile süslenir
- 180 derece sıcak fırında kızarana kadar pişirilir
 
KOZALAK KURABİYE
 

 Malzemeler:
 1 paket kakaolu pasta keki
- 1 çay bardağı krema
- 160 gram bitter çikolata
- 1 paket mısır gevreği
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı fındık ezmesi
- 1 paket çubuk kraker


Hazırlanışı:
- Krema ısıtılır ve ocaktan alınıp çikolata eklenip eriyene kadar karıştırılır
- Kek ufalanıp çikolata üstüne eklenir
- Fındık ezmesi eklenip karıştırılır
- Hamurdan bezeler alınıp top yapılır
- Çubuk kraker ortasına batırılıp armut şekli verilir ve servis tabağına alınır
- Kahvaltılık gevrek ile en alttan başlanarak kozalak görünümü verilir
- Tüm malzeme bu şekilde yapılır
- Dolapta katılaşınca pudra şekeri serpilir ve süslenir

ÇİKOLATALI MUS PASTA

Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Mus İçin:
- 60 gram tereyağı
- 220 gram bitter çikolata
- 250 ml krema
- 1 poşet krem şanti
- Üzeri için:
- Çırpılmış krema
- Nar
- Antep fıstığı


Hazırlanışı:

- Kek için yumurta ve şeker çırpılır
- Süt eklenip tekrar çırpılır
- Kuru malzemeler eklenip spatula ile karıştırılır
- Yağlanmış ve yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba hamur yayılır ve 150 derece sıcak fırında 40-45 dakika pişirilir
- Fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır
- Kahve, sıcak su ve şeker ile sos yapılıp kek sürülür
- Tereyağı eritilip çikolata eklenir ve eriyince soğumaya bırakılır
- Krema iki katına çıkana kadar çırpılır ve toz krem şanti eklenip tekrar çırpılır
- Çikolata yavaş yavaş kremaya eklenip karıştırılır
- Kek kelepçeli pasta kalıbına alınıp krema üstüne yayılır ve dolapta 5-6 saat dinlendirilir
- Dinlene  pasta krema, nar ve fıstık ile süslenir




PAYLAŞ
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum:

  1. bu 5 çayı adamı öldürür çok güzel tarifler veriyor bunları yapmaktan kilo alacağım sanırım.

    YanıtlaSil

}