02 Ocak 2015 Oktay Usta Tarifleri



yeşil elma tarifler, yeşil elma 2 ocak 2015, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 02 ocak, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta kek tarifi, oktay usta elmalı kurabiye tarifi, portakallı irmik helvası tarifi, tavuklu bohça kebabı tarifi, pastırmalı gözleme tarifi



Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana
gelen Yeşil Elma'nın tüm
tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..

TAVUKLU BOHÇA KEBABI

Malzemeler:

700 gr tavuk
1 kırmızı biber
1 tutam ıspanak
3 diş sarımsak
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
zeytinyağı
tuz
karabiber

krebi için:
1,5 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz
aldığı kadar un

üzeri için:
kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı:
ilk önce süt, yumurta, sıvı yağ tuz ve aldığı kadar un ilavesiyle krep hamuru hazırlanır. teflon tavada krepler pişirilir. Ayrı bir tencerede doğranmış tavuk kavrulur, üzerine zeytinyağı,  doğranmış biber ıspanak ve doğranmış sarımsak ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Daha sonra un ve süt katılarak kıvam alana kadar pişirilir. Tuz ve karabiber ilave edilerek ocaktan alınır. Hazırlanan harç kreplere eşit şekilde paylaştırılarak. Krepler bohça şeklinde katlanır. Fırın  tepsisine yerleştirilir. üzerine kaşar rendesi serpilerek fırına verilir. Kaşar eriyince sıcak servis yapılır.
PASTIRMALI GÖZLEME
 
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket instant maya
tuz
su
 
İç harcı için:
200 gr kaşar rendesi
50 gr pastırma
1 kase mısır
kekik
1 kase zeytin
 
Üzeri için:
tereyağı
 
Hazırlanışı:
Un, su,tuz ve maya karıştırılarak hamur yapılır ve bezeler ayrılarak dinlendirilir. Bir kasede kaşar, pastırma, mısır, kekik ve doğranmış zeytin karıştırılır. Hamur bezelerine un  serpilerek merdaneyle tabak büyüklüğünde açılır iç harçtan her tarafına yayılır. Daha sonra aynı şekilde açılan başka bir hamur üzerine kapatılır.(kenarlarının iyi yapışması için su kullanılır.) teflon tavada arkalı önlü pişirilir.sıcakken her tarafına tereyağı sürülür. Afiyet olsun.
 
PORTAKALLI İRMİK HELVASI
 
Malzemeler:
2,5 su bardağı irmik
2,5 su bardağı süt
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı portakal suyu
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
6 tane portakal

Hazırlanışı:
Tencerede sıvı yağ ve tereyağı eritilir. irmik katılarak biraz kavrulur. Süt, toz şeker ve portakal suyu karıştırılarak kavrulan irmiğe ilave edilir ve pişirilir. Halka halka dilimlenen portakallar servis tabağına yerleştirilir. Her birinin üzerine dondurma kaşığı yardımıyla top haline getirilen helva yerleştirilir. Afiyet olsun.

 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}