3 Ocak 2015 Ardanın Mutfağı tarifleri- Ardanın Mutfağı İzle



Ardanın mutfağı, ardanın mutfağı tv8, ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında ne yapıldı, ardanın mutfağı krokanlı bisküvili kup tarifi, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı hangi gün,3 ocak ardanın mutfağı
 
 
 
Her hafta TV8 ekranlarda yer alan Ardanın Mutfağı
tarifleri yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
 
 
 
KROKANLI BİSKÜVİLİ KUPLAR

Muhallebi için Malzemeler

 -½ litre süt
-2 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı nişasta
-Yarım su bardağı toz şeker
-1 paket vanilya


Ara Katlar için Malzemeler
1 paket petit-beurre bisküvi ( pötibör bisküvi )
 
Badem Krokan için Malzemeler
1 su bardağı bütün badem
1 su bardağı toz şeker


Hazırlanışı:
Badem krokan için şekeri bir tavaya alıp, karamel oluncaya kadar pişirin. Şeker karamel olduğunda içerisine bademleri ekleyin ve karıştırın.
Bir tepsiye yağlı kağıt serin ve karamelli bademleri bunun üzerine yayıp, soğutun. Karamelli bademler krokan haline geldiğinde elinizle kırarak parçalayın.
Muhallebi için olan tüm malzemeleri bir tencereye koyup sürekli karıştırarak kıvama gelinceye kadar pişirin.
Kuplarınızın içine önce bir kaşık puding koyun. Üzerine elinizle birkaç parçaya böldüğünüz bisküvi, ardından tekrar puding, birkaç parça krokan ve tekrar bisküvi koyarak kupların tepesine kadar bu şekilde doldurun.
Buzdolabında soğutun ve servis edin. (Birleştirme aşamasında muhallebinizin sıcak olması önemli, aksi takdirde bisküvileriniz ıslanmaz ve kuru kalır. )


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}