29 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı Börek Çorbası Tarifi



28 ocak 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 28 ocak nurselin mutfağı börek çorbası tarifi, edirne usulü düğün çorbası tarifi





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

DÜĞÜN ÇORBASI

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı su

İç harcı için:

  • 3 soğan
  • 200 garm kıyma
  • 1 tutam maydanoz

Sosu için:

  • 2 yemek k. salça
  • 2 yenek k. tereyağı
  • 1 tatlı k. pul biber
  • 1 tatlı k. nane
  • 1 kase mercimek ( haşlanmış )

Yapılışı:

  1. Hamur malzemeleri ile sert bir hamur yoğurulur, yarım saat dinlendirilir,
  2. İç harcı için kıyma karıştırma kabına alınır soğan rendelenir suyu alınır, ince kıyılmış maydanoz ve baharatlar eklenip yoğurulur,
  3. Hamur yarım santim kalınlığında açılır ve iç harç ile kayseri mantıları yapılır,
  4. Mercimekler 1,5 litre suda haşlanır,
  5. Haşlanan mercimeklere mantılar katılır,hamurlar pişene kadar hafid ateşte kaynatılır,
  6. Sos için tereyağında salça kavrulur, nane ve pul biber katılır,
  7. Pişen çorbaya sos da eklenir karıştırılır, çorba servise hazır,


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}