Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
DÜĞÜN ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı su
İç harcı için:
- 3 soğan
- 200 garm kıyma
- 1 tutam maydanoz
Sosu için:
- 2 yemek k. salça
- 2 yenek k. tereyağı
- 1 tatlı k. pul biber
- 1 tatlı k. nane
- 1 kase mercimek ( haşlanmış )
Yapılışı:
- Hamur malzemeleri ile sert bir hamur yoğurulur, yarım saat dinlendirilir,
- İç harcı için kıyma karıştırma kabına alınır soğan rendelenir suyu alınır, ince kıyılmış maydanoz ve baharatlar eklenip yoğurulur,
- Hamur yarım santim kalınlığında açılır ve iç harç ile kayseri mantıları yapılır,
- Mercimekler 1,5 litre suda haşlanır,
- Haşlanan mercimeklere mantılar katılır,hamurlar pişene kadar hafid ateşte kaynatılır,
- Sos için tereyağında salça kavrulur, nane ve pul biber katılır,
- Pişen çorbaya sos da eklenir karıştırılır, çorba servise hazır,
0 yorum:
Yorum Gönder