SIVIKLI GENDİME PİLAVI TARİFİ
- Yarım kilo dana kuşabaşı
- 3 su b. yarma
- 1 su bardağı yarma
- 1 su b. kuru fasulye
- 2 adet soğan
- 1 çay b. sıvıyağ
- 1 yemek k. tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
- Buğday, barbunya, fasulye önceden haşlanıp hazırlanır,
- Etler de üzerini geçecek kadar su ile haşlanır,
- Yağda yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur, et ve suyu eklenir,
- Buğday, fasulye, barbunya eklenir, tuz ve karabiber eklenir,
- 1 su bardağı su da eklenir, 1 yemek kaşığı da tereyağ da eklenip suyunu çekmesi beklenir.
- Biraz sulu kalmalı.
0 yorum:
Yorum Gönder