28 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı Sıvıklı Gendime Pilavı tarifi



28 ocak 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, pilav nasıl yapılır, 28 ocak nurselin mutfağı sıvıklı gendime pilavı tarifi


SIVIKLI GENDİME PİLAVI TARİFİ
 
Malzemeler:
  • Yarım kilo dana kuşabaşı
  • 3 su b. yarma
  • 1 su bardağı yarma
  • 1 su b. kuru fasulye
  • 2 adet soğan
  • 1 çay b. sıvıyağ
  • 1 yemek k. tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

  1. Buğday, barbunya, fasulye önceden haşlanıp hazırlanır,
  2. Etler de üzerini geçecek kadar su ile haşlanır,
  3. Yağda yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur, et ve suyu eklenir,
  4. Buğday, fasulye, barbunya eklenir, tuz ve karabiber eklenir,
  5. 1 su bardağı su da eklenir, 1 yemek kaşığı da tereyağ da eklenip suyunu çekmesi beklenir.
  6. Biraz sulu kalmalı.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}