KOLAY EKMEK KADAYIFI TARİFİ
Malzemeler:
- 3 su bardagi toz şeker
- 3 su bardaği su
- 1 litre süt
- 2 paket etimek
- 2 çorba kasigi nişasta
- 2 çorba kasigi un
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşiği irmik
- 1 kutu krema
- 1 vanilya
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
YAPILIŞI:
- Süt,irmik,nişasta,un ve yumurtayi ocağa koymadan önce iyice kariştirip,ocağin üstüne koyun.
- Devamli kariştirarak koyulaşana kadar pisirin.
- Atesten alıp vanilya ve kremayı ekleyip mikserle çırpın.
- Şerbeti kaynatin. Kaynadıktan sonra 10 dakika kaynatın.
- Etimekleri 2 sira halinde dizin,kaynattiginiz şerbeti etimeklerin üzerine dökün ve şerbeti çekinceye kadar bekletin.Pisen kremayi iyice cirptiktan sonra etimeklerin üzerine dökün.
- En son hindistan cevizini serpin ve soğuduktan sonra buzdolabında 1 gece bekletip öyle servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder