28 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı Süt BaklavasıTarifi



28 ocak 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 28 ocak nurselin mutfağı süt baklavası tarifi






Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
 
SÜT BAKLAVASI TARİFİ

Malzemeler:
  • 2 su bardağı ceviz
  • 1 su b. fındık

Hamuru için:

  • 500 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su b. süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım limon suyu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için:

  • 3 bardak şeker
  • 4 bardak su

Üzeri için:

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Sütlü şerbet için:

  • 3 su bardağı süt
  • 4 su bardağı şeker

Yapılışı:

  1. Hamur malzemelerinden önce sıvılar karıştırılır, un yavaş yavaş eklenerek hamur yoğurulur,
  2. 50 adet bezeye ayrılır, yarım saat dinlendirilir,
  3. Bu arada su ve şeker ile şerbet hazırlanır,
  4. Bezeler çay tabağı büyüklüğünde açılır aralarına nişasta-un karışımı ( Nişasta çoğunlıkta olmalı) dökülerek altışar gruplar halinde açılır,
  5. Yağlanmış tepsiye dizilir, fazlalık olursa kesip içine dizin, 25’inci katta içi serpilir,
  6. 25 kat daha serilir, su bardağı ile kesilir,
  7. Tereyağ ve sıvıyağ kızdırılır ve tatlının üzerine dökülür,
  8. Fırında kızarana kadar pişirilir,
  9. Çıkarınca şerbeti dökülür, sütlü şerbet tercihen şerbeti çeken tatlıya dökülür.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}