Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
SÜT BAKLAVASI TARİFİ
Malzemeler:
- 2 su bardağı ceviz
- 1 su b. fındık
Hamuru için:
- 500 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 1,5 su b. süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım limon suyu
- Aldığı kadar un
Şerbeti için:
- 3 bardak şeker
- 4 bardak su
Üzeri için:
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
Sütlü şerbet için:
- 3 su bardağı süt
- 4 su bardağı şeker
Yapılışı:
- Hamur malzemelerinden önce sıvılar karıştırılır, un yavaş yavaş eklenerek hamur yoğurulur,
- 50 adet bezeye ayrılır, yarım saat dinlendirilir,
- Bu arada su ve şeker ile şerbet hazırlanır,
- Bezeler çay tabağı büyüklüğünde açılır aralarına nişasta-un karışımı ( Nişasta çoğunlıkta olmalı) dökülerek altışar gruplar halinde açılır,
- Yağlanmış tepsiye dizilir, fazlalık olursa kesip içine dizin, 25’inci katta içi serpilir,
- 25 kat daha serilir, su bardağı ile kesilir,
- Tereyağ ve sıvıyağ kızdırılır ve tatlının üzerine dökülür,
- Fırında kızarana kadar pişirilir,
- Çıkarınca şerbeti dökülür, sütlü şerbet tercihen şerbeti çeken tatlıya dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder