27 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı kapama Tarifi



27 ocak 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 27 ocak nurselin mutfağı tas kapama tarifi

KAPAMA TARİFİ
 
Malzemeler:
  • 1 kilo kuzu kuşbaşı
  • 3 adet patates
  • Yarım kilo arpacık soğan
  • 3 su bardağı pirinç
  • 3 kaşık biber salçası
  • 3 kaşık domates salçası
  • 3tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 3 tatlı kaşığı karabiber
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su

Yapılışı:

  1. Bir tepsi, bir de sapsız çelik kaba ihtiyacımız var,
  2. Salça ve baharatlar üçe ayrılır,
  3. Bir ölçü ete, bir ölçü küp doğranmış patatese,bir ölçü soğana katılıp karıştırılır,
  4. Tasa önce soğan, sonra patates, sonra et koyulur tepsiye ters çevrilir, üzerine ağır bir şey koyulur,
  5. Tepsiye su koyulur, ocağın üzerine koyulur ocak da ağır ateşte pişirilir,
  6. Gerektikçe su eklenir,
  7. Kokusu rengi çıkmaya başlayınca ( Yaklaşık 3 saat) pirinç ilave edilip pişmeye bırakılır.
  8. Pişince tas kaldırılıp servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}