KAPAMA TARİFİ
- 1 kilo kuzu kuşbaşı
- 3 adet patates
- Yarım kilo arpacık soğan
- 3 su bardağı pirinç
- 3 kaşık biber salçası
- 3 kaşık domates salçası
- 3tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 3 tatlı kaşığı karabiber
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su
Yapılışı:
- Bir tepsi, bir de sapsız çelik kaba ihtiyacımız var,
- Salça ve baharatlar üçe ayrılır,
- Bir ölçü ete, bir ölçü küp doğranmış patatese,bir ölçü soğana katılıp karıştırılır,
- Tasa önce soğan, sonra patates, sonra et koyulur tepsiye ters çevrilir, üzerine ağır bir şey koyulur,
- Tepsiye su koyulur, ocağın üzerine koyulur ocak da ağır ateşte pişirilir,
- Gerektikçe su eklenir,
- Kokusu rengi çıkmaya başlayınca ( Yaklaşık 3 saat) pirinç ilave edilip pişmeye bırakılır.
- Pişince tas kaldırılıp servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder