27 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı Profiterol tarifi- Nurselin Mutfağı Ekler Tarifi



27 ocak 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 27 ocak nurselin mutfağı profiterol tarifi, nurselin mutfağı ekler tarifi


PROFİTEROL VE EKLER TARİFİ
 
Malzemeler:
  • 3,5 su bardağı un
  • 10 adet yumurta 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 bardak su
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Profiterol kreması için:

  • 8 yemek kaşığı un
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket süt kreması

Profiterol sosu:

  • 3 paket bitter çikolata
  • 2 paket krema

Eklerin sosu için:

  • 2 paket bitter çikolata

Yapılışı;

  1. Profiterol kreması için tüm malzemeler karıştırılır ve kısık ateşte karıştırarak pişirilir ve iyice soğutulur, süt kreması köpürtülüp içine katılıp çırpılır,
  2. Hamur için 3 bardak su, 5 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı toz şeker ile kaynatılır,
  3. Un katılıp tahta kaşıkla sürekli ve kuvvetli bir şekilde karıştırılır, bu sırada ocak kısık ateşte yanmaya devam etmektedir, hamur kendini toparlayana kadar karıştırılarak pişirilir ve soğutulur,
  4. Soğuyunca yumurtalar tek tek yoğurularak, yedirilerek kırılır,
  5. Sıkma torbası ya da kalın buzdılabı poşeti ile profiterol ve ekler şeklinde sıkılır,
  6. 200 derce ile başlanır, kabarınca 180 dereceye düşürülüp kızarana kadar pişirilir,
  7. Eklerin sosu için bitter çikolata benmari usulü eritilir,
  8. Profiteolün sosu için krema ısıtılır ve bitter çikolata eklenip eritilir,
  9. Krema profiterollerin içine sıkma torbası ile sıkılır, eklerin de içi kesilip krema doldurulur,
  10. Profiterolün üerlerine krema dökülüp eklerinde bir tarafı sosa batırılarak servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}