PROFİTEROL VE EKLER TARİFİ
- 3,5 su bardağı un
- 10 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3 bardak su
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Profiterol kreması için:
Profiterol sosu:
- 3 paket bitter çikolata
- 2 paket krema
Eklerin sosu için:
- 2 paket bitter çikolata
Yapılışı;
- Profiterol kreması için tüm malzemeler karıştırılır ve kısık ateşte karıştırarak pişirilir ve iyice soğutulur, süt kreması köpürtülüp içine katılıp çırpılır,
- Hamur için 3 bardak su, 5 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı toz şeker ile kaynatılır,
- Un katılıp tahta kaşıkla sürekli ve kuvvetli bir şekilde karıştırılır, bu sırada ocak kısık ateşte yanmaya devam etmektedir, hamur kendini toparlayana kadar karıştırılarak pişirilir ve soğutulur,
- Soğuyunca yumurtalar tek tek yoğurularak, yedirilerek kırılır,
- Sıkma torbası ya da kalın buzdılabı poşeti ile profiterol ve ekler şeklinde sıkılır,
- 200 derce ile başlanır, kabarınca 180 dereceye düşürülüp kızarana kadar pişirilir,
- Eklerin sosu için bitter çikolata benmari usulü eritilir,
- Profiteolün sosu için krema ısıtılır ve bitter çikolata eklenip eritilir,
- Krema profiterollerin içine sıkma torbası ile sıkılır, eklerin de içi kesilip krema doldurulur,
- Profiterolün üerlerine krema dökülüp eklerinde bir tarafı sosa batırılarak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder