27 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı Çiğ Sarma Tarifi - Denizli Sarma tarifi



27 ocak 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 27 ocak nurselin mutfağı çiğ sarma tarifi, denizli çiğ sarma tarifi


ÇİĞ SARMA TARİFİ

Malzemeler:
  • 3 su bardağı pilavlık bulgur
  • 300 gram asma yaprağı
  • 8 adet kuru biber
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2,5 kaşık domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 demet taze soğan
  • 1 tutam taze nane
  • 1 tutam maydanoz

Yapılışı;

  1. Kuru biberler az yağda kızartılır, asma yaprakları haşlanır,
  2. Bulgur üzerini geçecek kadar sıcak su ile ıslanır, çekemediği su süzülür,
  3. Zeytinyağda ıslatılan bulgur kavrulur, üzerine salça eklenir, iyice karıştırılır, tuzu karabiberi eklenir ve karıştırılır, altı kapatılır,
  4. Tüm yeşillikler ince ince kıyılır ve bulgura eklenir, iyice karıştırılır, biberle ve asma yaprağı ile servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}