ÇİĞ SARMA TARİFİ
Malzemeler:
- 3 su bardağı pilavlık bulgur
- 300 gram asma yaprağı
- 8 adet kuru biber
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2,5 kaşık domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 demet taze soğan
- 1 tutam taze nane
- 1 tutam maydanoz
Yapılışı;
- Kuru biberler az yağda kızartılır, asma yaprakları haşlanır,
- Bulgur üzerini geçecek kadar sıcak su ile ıslanır, çekemediği su süzülür,
- Zeytinyağda ıslatılan bulgur kavrulur, üzerine salça eklenir, iyice karıştırılır, tuzu karabiberi eklenir ve karıştırılır, altı kapatılır,
- Tüm yeşillikler ince ince kıyılır ve bulgura eklenir, iyice karıştırılır, biberle ve asma yaprağı ile servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder