Hafta içi her gün 12:50'de kanaltürk ekranlarında yayınlanan kadın programı Derya'nın Dünyası tarifleri yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
ELMALI BOHÇA TATLISI TARİFİ
- 2-3 adet elma
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 çorba kaşığı tarçın
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/4 dilim limon
Yapılışı;
- Elmalar rendelenir ya da küçük küçük doğranır ve içine kuru üzüm ve şekerle yumuşayana kadar pişirilir,
- Pişen elmalara ceviz ve tarçın eklenir,
- Hazır yufkalar kenarı 10 cm uzunluğunda kareler halinde kesilie ve çapraz olarak iki parça üstüste koyulur, ortasına 2 yemek kaşığı harç koyulur ve bohça şekli verilir ve yufka parçaları ile bağlanır,
- İç bitene kadar tüm yufkalara aynı işlem uygulanır ve bol yağda kızartılır,
- Şerbet için tüm malzemeler 10 dakika kaynatılır ve kızaran tatlılara soğuk şerbet dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder