Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
ÇİÇEK BÖREK TARİFİ
Malzemeler:
- 5 bardak un
- Yarım paket yaşmaya
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
İç harcı için:
- 3 adet patates
- 200 gram beyaz peynir
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam susam
- 1 tutam çörek otu
Yapılışı;
- Sıvı malzemeler ve maya karıştırılır
- Un ile hamur yoğrulup üstü kapalı mayalanmaya bırakılır
- Mayalanan hamur ikiye bezeye ayrılır
- Bezeler altı beze yapılıp tatlı tabağı büyüklüğünde açılır
- Araları yağlanıp dolaba kaldırılır
- İç harç için haşlanmış patates küçük doğranıp tüm malzemeler eklenip karıştırlır
- Hamurlar açılıp 1 hamurun ortası top iç harç koyulur
- Kenarlarına daire şeklinde harç serilir
- Üstüne diğer yufka kapatılıp kenarları birleştirilir
- Kase ile ortasına bastırılıp şekli verilir ve kase alınır
- Çatal ile kenarlarına bastırılıp yuvarlak kısım kesilmeden kenarları kesilir ve iç harç görünecek şekilde çevrilir
- Yumurta sarısı sürülüp çörek otu ve susam ile süslenir
- 200 derce sıcak fırında kızarana kadar pişirilir.
Blogger Yorumla
Facebook Yorumla