26 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı Tarifleri- 26 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı İzle



26 ocak 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 26 ocak nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, muska tatlısı tarifi, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı ıslak kurabiye tarifi, nurselin mutfağı Soğanlı kömbe tarifi, nurselin mutfağı patatesli kavurmalı yaprak sarması







Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

ISLAK KURABİYE
 
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı mavi haşhaş
Şerbet İçin:
- 2,5 çay bardağı su
- 2 çay bardağı şeker

Hazırlanışı:
- Şerbet için: hamura eklenen şeker için kullanılan çay bardağı ile ölçülen su ve şeker ocağa alınıp kaynayınca ocaktan alınır.
- Tereyağı, sıvı yağ, şeker, ve un hariç diğer malzemeler yoğurma kabına alınır.
- Azar azar un ilaveleri ile hamur yoğrulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak yapılır.
- Mavi haşhaş ile kaplanan ıslak kurabiyeler yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Fırın atılan kurabiye çatlayana kadar pişirilir
- Pişen kurabiyelere ılık şerbeti verilir.

SOĞANLI KÖMBE
 
 
 
Malzemeler:
- 750 gram un
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- İçi İçin:
- 6 adet soğan
- 1 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
- Hamur için unun ortası açılır .
- Sıvı yağ, tuz, kabartma tozu ve su eklenip yumuşak hamur yoğrulur.
- Üstü kapalı 20 dakika dinlenmeye bırakılır.
- İçi için soğan doğranıp sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavrulur.
- Soğan ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp un yardımı ile en az 20 bezeler yapılır.
- Bezeler ıslak bezle kapatılır, dinlenmeye bırakılır.
- Bezeler başta merdane ile daha sonra açılır.
- El ile inceltilen hamur yağlı tepsiye alınıp üzerine soğanlı içten biraz gezdirilir. 
- Hamurların bu şekilde açılıp aralarına soğan serpilip tepsiye dizilir.
- Üzerine yağ sürülen kömbe kesilip 170 derce sıcak fırına atılır ve kızarana kadar pişirilir.

PATATESLİ KAVURMALI YAPRAK SARMASI
 
Malzemeler:
- Yarım kilo asma yaprağı
- 1 adet patates
- 250 gram kavurma
- 2 adet soğan
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Sos İçin:
- 2 adet soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 150 gram pastırma

Hazırlanışı:
- Patates ve soğan küçük doğranır.
- Baharatlar ve tuz eklenip karıştırılır.
- Salça su ile karıştırılır.
- Salça, maydanoz ve az yağ eklenip karıştırılır.
- Yapraklar haşlanıp süzülür.
- Süzülen yapraklar iç harç ile doldurulup biraz tombul sarılıp tencereye dizilir.
- Sos için doğranmış soğan ve yağ kavrulur.
- Kavrulan soğana doğranmış pastırma eklenip kavrulur.
- Salçası da eklenip karıştırılır.
- Az su eklenip sulandırılan sos yaprak sarmalarının üzerine yayılır.
- Sıcak su eklenip üstü yaprak le kapatılır.
- Kısık ateşte yarım saat pişirilir.

PAYLAŞ
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum:

}