Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
ISLAK KURABİYE
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı mavi haşhaş
Şerbet İçin:
- 2,5 çay bardağı su
- 2 çay bardağı şeker
Hazırlanışı:
- Şerbet için: hamura eklenen şeker için kullanılan çay bardağı ile ölçülen su ve şeker ocağa alınıp kaynayınca ocaktan alınır.
- Tereyağı, sıvı yağ, şeker, ve un hariç diğer malzemeler yoğurma kabına alınır.
- Azar azar un ilaveleri ile hamur yoğrulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak yapılır.
- Mavi haşhaş ile kaplanan ıslak kurabiyeler yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Fırın atılan kurabiye çatlayana kadar pişirilir
- Pişen kurabiyelere ılık şerbeti verilir.
SOĞANLI KÖMBE
- 750 gram un
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- İçi İçin:
- 6 adet soğan
- 1 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
- Hamur için unun ortası açılır .
- Sıvı yağ, tuz, kabartma tozu ve su eklenip yumuşak hamur yoğrulur.
- Üstü kapalı 20 dakika dinlenmeye bırakılır.
- İçi için soğan doğranıp sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavrulur.
- Soğan ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp un yardımı ile en az 20 bezeler yapılır.
- Bezeler ıslak bezle kapatılır, dinlenmeye bırakılır.
- Bezeler başta merdane ile daha sonra açılır.
- El ile inceltilen hamur yağlı tepsiye alınıp üzerine soğanlı içten biraz gezdirilir.
- Hamurların bu şekilde açılıp aralarına soğan serpilip tepsiye dizilir.
- Üzerine yağ sürülen kömbe kesilip 170 derce sıcak fırına atılır ve kızarana kadar pişirilir.
PATATESLİ KAVURMALI YAPRAK SARMASI
- Yarım kilo asma yaprağı
- 1 adet patates
- 250 gram kavurma
- 2 adet soğan
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Sos İçin:
- 2 adet soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 150 gram pastırma
Hazırlanışı:
- Patates ve soğan küçük doğranır.
- Baharatlar ve tuz eklenip karıştırılır.
- Salça su ile karıştırılır.
- Salça, maydanoz ve az yağ eklenip karıştırılır.
- Yapraklar haşlanıp süzülür.
- Süzülen yapraklar iç harç ile doldurulup biraz tombul sarılıp tencereye dizilir.
- Sos için doğranmış soğan ve yağ kavrulur.
- Kavrulan soğana doğranmış pastırma eklenip kavrulur.
- Salçası da eklenip karıştırılır.
- Az su eklenip sulandırılan sos yaprak sarmalarının üzerine yayılır.
- Sıcak su eklenip üstü yaprak le kapatılır.
- Kısık ateşte yarım saat pişirilir.
YanıtlaSil