Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
DOLGULU POĞAÇA TARİFİ
- 3 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Su
- 1 adet yumurta
İçi İçin:
- 50 gram sucuk
- 50 gram beyaz peynir
- 150 gram kaşar peyniri
- Siyah zeytin
Hazırlanışı:
- Un, maya ve tuz karıştırılıp ortası açılır.
- Ortasına diğer malzemeler eklenip karıştırılır.
- Azar azar undan alınıp yumuşak hamur yoğrulur.
- Gerekirse su eklenip hamur kıvamı ayarlanır.
- İçi için rende kaşar, doğranmış zeytin ve diğer malzemeler karıştırılır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp elle açılır.
- İç malzeme eklenip yarım ay şeklinde katlanır.
- Yağlı kek kalıbına açık kısmı üstte kalacak şekilde sırt sırta dizilir.
- Mayalanmaya bırakılır .
- Mayalanan poğaçaya yumurta sarısı sürülüp 180 derce fırında pişirilir.
BÖĞÜRTLENLİ EKMEK TATLISI
Malzemeler:
1 paket tuzsuz kızarmış ekmek
- 1 su bardağı tuz şeker
- 2 su bardağı su
Kreması İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
- 1 paket köpürtülmüş şanti
- Böğürtlen
- 1 su bardağı tuz şeker
- 2 su bardağı su
Kreması İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
- 1 paket köpürtülmüş şanti
- Böğürtlen
Hazırlanışı:
- Şeker ocağa alınıp kısık ateşte kramelize haline getirilir.- Hızlı karıştırılarak suyu eklenip karıştırılarak kaynatılır.
- Ekmekler bor cama dizilip şerbet ile ıslatılır.
- Kreması için tüm malzemeler ocağa alınıp kıvamını lana kadar karıştırılır.
- Pişen krema ekmeklerin üzerine yayılıp soğumaya bırakılır.
- Soğuyan tatlıya çırpılmış krem şanti yayılır.
- Böğürtlenli ekmek tatlısı böğürtlen ile süslenip servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder