Hafta içi her gün 12:50'de kanaltürk ekranlarında yayınlanan kadın programı Derya'nın Dünyası tarifleri yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
KIRMIZI KADİFE PASTA
250 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 2 yemek kaşığı kakao
- 125 gram tere yağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı kesik süt
- 1\4 çay kaşığı gıda boyası
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 paket karbonat
- Labneli Krema için:
-2 paket labne peynir
- 120 gram yumuşak tereyağı
- 1 paket vanilya
- 2+1/3 bardak pudra şekeri
Hazırlanışı:
- Kuru malzemeler bir kabın içine elenir
- Başka bir kabın içinde tereyağı ve pudra şekeri kıvamını alana kadar çırpılır
- Yumurtalar tek tek eklenip her yumurta iyice yedirilir
- Gıda boyası da eklenip karıştırılır
- Süt tuz ile ocakta kestirilir
- Kuru malzemelerin yarısı ve kesil sütün yarısı yağlı karışıma eklenip yedirilir
- Kalan malzemelerde eklenip tekrar yedirilir
- Sirke ve karbonat köpürtülüp kek hamuruna eklenip karıştırılır
- Yağlanmış ve yağlı kağıt serilmiş 20 santimlik kelepçeli kek kalıbında kek hamuru 3 parça şeklinde pişirilir
- Kek 175 derce sıcak fırında pişirilir
- Pişen kek soğumaya bırakılır ve tercihen 1 gece dolapta dinlendirilir
- Krema için labne süzgeçte 1-2 saat süzülür
- Pudra şekeri ve labne peyniri kıvam alana kadar karıştırılır
- Kıvamını alana kadar çırpılır
- Tereyağı ve vanilya da eklenip 15 dakika dinlendirilir
- Kırmızı kadife pastanın pandispanyaları biraz tıraşlanır
- Krema ile pasdispanyaların araları ve dış kısmı kaplanır
- Tıraşlanan kek parçaları ufalanıp pasta kaplanır
- En az 3 saat dinlenen pasta servis edilir
Not: Sütü kestirmek için 1 bardak süt kaynatılır, kaynarken içine 1 tutam tuz atılır. Süt tortulanır ve kesilir. Süt önceden kestirilerek ılımaya bırakılır.
0 yorum:
Yorum Gönder