26 Ocak 2015 Deryanın Dünyası tarifleri İzle



Deryanın dünyası izle, 26 ocak 2015 deryanın dünyasında ne tarifler yayınlandı, deryanın dünyası tarifleri, deryanın dünyası hangi kanalda, deryanın dünyası kırmızı kadife pasta tarifi



Hafta içi her gün 12:50'de kanaltürk ekranlarında yayınlanan kadın programı Derya'nın Dünyası tarifleri yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.

KIRMIZI KADİFE PASTA
 
 
Malzemeler:
 250 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 2 yemek kaşığı kakao
- 125 gram tere yağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı kesik süt
- 1\4 çay kaşığı gıda boyası
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 paket karbonat
- Labneli Krema için:
-2 paket labne peynir
- 120 gram yumuşak tereyağı
- 1 paket vanilya
- 2+1/3 bardak pudra şekeri

Hazırlanışı:
- Kuru malzemeler bir kabın içine elenir
- Başka bir kabın içinde tereyağı ve pudra şekeri kıvamını alana kadar çırpılır
- Yumurtalar tek tek eklenip her yumurta iyice yedirilir
- Gıda boyası da eklenip karıştırılır
- Süt tuz ile ocakta kestirilir
- Kuru malzemelerin yarısı ve kesil sütün yarısı yağlı karışıma eklenip yedirilir
- Kalan malzemelerde eklenip tekrar yedirilir
- Sirke ve karbonat köpürtülüp kek hamuruna eklenip karıştırılır
- Yağlanmış ve yağlı kağıt serilmiş 20 santimlik kelepçeli kek kalıbında kek hamuru 3 parça şeklinde pişirilir
- Kek 175 derce sıcak fırında pişirilir
- Pişen kek soğumaya bırakılır ve tercihen 1 gece dolapta dinlendirilir
- Krema için labne süzgeçte 1-2 saat süzülür
- Pudra şekeri ve labne peyniri kıvam alana kadar karıştırılır
- Kıvamını alana kadar çırpılır
- Tereyağı ve vanilya da eklenip 15 dakika dinlendirilir
- Kırmızı kadife pastanın pandispanyaları biraz tıraşlanır
- Krema ile pasdispanyaların araları ve dış kısmı kaplanır
- Tıraşlanan kek parçaları ufalanıp pasta kaplanır
- En az 3 saat dinlenen pasta servis edilir

Not: Sütü kestirmek için 1 bardak süt kaynatılır, kaynarken içine 1 tutam tuz atılır. Süt tortulanır ve kesilir. Süt önceden kestirilerek ılımaya bırakılır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}