BOYOZ TARİFİ
Malzemeler:
Hazırlanışı:
- Hamur için yağ,tuz, su ve un yoğrulur
- Merdane yardımı ile hamur açılır ve sade yağ sürülür- Açılan hamur el ile özellikle kenarları inceltilir
- İnceltilen hamur kenarları zarf gibi kapatılır
- Kapatılırken havası alınır
- Hamur havası alınarak rulo yapılır ve yaraım dakika dinlendirilir
- Dinlenen hamurdan sıkılarak parçalar alınır
- Parçaların iki ucu bastırılır ve top şekli verilir
- Yağlı tepsiye dizilip 200 derce fırında 15-20 dakika pişirilir.
KUMRU EKMEĞİ TARİFİ
Malzemeler:
- 2 litre su
- 4 kilo un
- 30 gram tuz
- 20 gram maya
- 200 gram pekmez
- 4 kilo un
- 30 gram tuz
- 20 gram maya
- 200 gram pekmez
Hazırlanışı:
- Pekmez için şeker eritilir- Su eklenip pekmez kıvamını alana kadar pişirilir.
- Hamur için maya ve diğer malzemeler yoğrulur.
- Yoğrulan hamur mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamurdan parçalar alınıp şekil verilir.
- Şekil verilen hamurlar pekmeze batırılır ve tepsiye dizilir.
- Üzeri su ile karıştırılmış susam ile kaplanır.
- Tava veya fırında pişirilir.
- Sosis, salam ve sucuk pişirilir.
- Pişen ekmek içleri kumru malzemeleri ile doldurulur.
selam.herkese hayırlı sabahlar.bende NURTEN ERMEMİŞ HOCANIN KİTABINDAN FAYDALANMAK İSTİYORUM.İYİ FİKİR PROGRAMININ HER GEÇEN GÜN EN ÇOK İZLENEN PROGRAM OLMASI DİLEĞİYLE.Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır. HAYDİ BENDE SİZDEN BU ADIMI BEKLİYORUM.
YanıtlaSil