yeşil elma tarifler, yeşil elma 14 ocak 2015, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 14 ocak, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta kek tarifi, oktay usta armutlu kek tarifi, oktay usta katlamalı poğaça tarifi, oktay usta kuru meyveli kek tarifi, oktay usta mısırlı kereviz çorbası,mor renkli patates salatası tarifi, milföylü şiş köfte tarifi, oktay usta vişneli irmik tatlısı
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
Kuru Meyveli Kek Tarifi
Malzemeler:
3 yumurta1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı karışık kuru meyve
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
9 çorba kaşığı tepeleme un
Üzeri için:
Eritilmiş çikolata
Hazırlanışı:
-Öncelikle kuru meyveleri bir kaseye alıyoruz ve sıcak suyla ıslayıp yumuşamaya bırakıyoruz.
-Kek kalıbını tereyağı ya da margarinle yağlıyoruz. İçine toz fındığı döküp tüm kalıbın içine gezdiriyoruz. Fazla toz fındığı keke koymak üzere bir kaba döküyoruz.
-Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve mikserle iyice köpürüp rengi beyazlayana kadar çırpıyoruz.
-Sütü ve sıvıyağı döküyoruz ve tekrar çırpıyoruz.
-Toz fındığı, kabartma tozunu, vanilyayı ilave ediyoruz. Islattığımız meyveleri süzüp ilave ediyoruz.
-9 çorba kaşığı tepeleme unu koyuyoruz ve karıştırıyoruz.
-Kek kalıbına kek harcını döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz. -Sonra dereceyi 160′a düşürüyoruz ve 20 dakika daha pişiriyoruz.
-Keki fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına ters çeviriyoruz.
-Çikolataları benmari usulü buhar üstünde eritiyoruz. Yağlı kağıttan bir külah yapıyoruz ve içine eritilmiş çikolatayı döküyoruz.
-Kekin üzerine dökerek çikolata sos sıkıyoruz ve dilimleyerek servis ediyoruz.
Mısırlı Kereviz Çorbası
Malzemeler:
1 kereviz
1 kase mısır
1 soğan
1 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
su
Terbiyesi için:1 kase mısır
1 soğan
1 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
su
1 kase yoğurt
2,5 çorba kaşığı un
yarım limon
su
Üzeri için:
kereviz yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
-Kerevizi soyuyoruz, saplarını ayırıyoruz. Kerevizi küçük küp şeklinde doğruyoruz.-Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı döküyoruz ve kerevizi soteliyoruz.
-Soğanı ve sarımsağı koyup kavurmaya devam ediyoruz. Mısırı atıyoruz ve karıştırıyoruz.
-Sıcak suyunu döküyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
-Terbiyesi için, karıştırma kabına yoğurdu ve unu koyuyoruz. Limonun suyunu sıkıyoruz. Soğuk su koyuyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz.
-Çorbanın kaynamış suyundan bir kepçe terbiyeye döküyoruz, bir yandan da hızlıca çırpma teliyle karıştırıyoruz.
-Çorbadaki sebzeler pişince terbiyeyi, tencereye yavaş yavaş döküyoruz, bir yandan da karıştırıyoruz.
-Çorbanın kıvamı koyu olursa sıcak suyla kıvamını açıyoruz. Tuzunu atıyoruz.
-Kereviz yapraklarını incecik doğruyoruz.
-Bir tavada tereyağını eritiyoruz. Çorbanın üzerine tereyağını döküyoruz ve kereviz yapraklarını serperek servis ediyoruz.
Mor Renkli Patates Salatası
Malzemeler:
- 3 adet patates
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Zeytin yağı
İçi İçin:
- 1 diş sarımsak
- 1 kase süzme yoğurt
- Tuz
- 1 kase pancar turşusu
- Taban İçin kıvırcık
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Zeytin yağı
İçi İçin:
- 1 diş sarımsak
- 1 kase süzme yoğurt
- Tuz
- 1 kase pancar turşusu
- Taban İçin kıvırcık
Hazırlanışı:
- Haşlanmış patatesler soyulup ezilir.
- Tuz, yağ ve limon suyu ile karıştırılır ve yoğrulur.- Harç için turşu kıyılır.
- Tüm malzemeler karıştırılır.
- Patates ile çanaklar yapılır ve kıvırcık dizili servis tabağına dizilir.
- İç harç ile doldurulur.
Milföylü Şiş Köfte Tarifi
Malzemeler:
- 10 Milföy
- 400 gram Kıyma
-1 soğan
-1 Yumurta
- 2 çorba kaşığı galeta unu
-Tuz
- Arzuya göre baharat
Sos İçin:
- 1 adet domates
- 2 diş sarımsak
- Fesleğen
- Biber sosu
- Zeytinyağı
- 400 gram Kıyma
-1 soğan
-1 Yumurta
- 2 çorba kaşığı galeta unu
-Tuz
- Arzuya göre baharat
Sos İçin:
- 1 adet domates
- 2 diş sarımsak
- Fesleğen
- Biber sosu
- Zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Rende soğan, arzuya göre baharat ve tüm malzemeler karıştırılır ve köfte yoğrulur
- Yoğrulan köfteden parçalar alınıp yuvarlanır- Milföy hamuru uzunlamasına 4 eşit parçaya kesilir
- Çöp şişe milföy ile s yapılarak köfteler dizilir
- Köfteler yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 180 derce fırında pişirilir
- Sos için sarımsak, fesleğen ve kabuğu soyulmuş domates, biber sos yağda kavrulur
- Domatesler ezilince robotta çekilir
- Fırında pişen köfteli milföyler ile servis edilir.
Vişneli İrmik Tatlısı
Malzemeler:
4 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı irmik
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
Vişne Sos İçin:
- 500 gram vişne
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı nişasta
- Vişne, su, şeker, nişasta güzelce karıştırılır
- Ocakta kıvamını alana kadar pişirilir
- Pişen vişne sos kek kalıbana dökülür
- İrmikli muhallebi için tüm malzemeler tencerede muhallebi kıvamını aşana kadar pişirilir
- Pişen muhallebi vişne sosun üzerine dökülür
- Soğuyunca dolapta dinlenen vişneli irmik tatlısı ters çevrilip servis edilir

- 6 yemek kaşığı irmik
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
Vişne Sos İçin:
- 500 gram vişne
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı nişasta
Hazırlanışı:
- Vişneler robotta ezilene kadar çekilir- Vişne, su, şeker, nişasta güzelce karıştırılır
- Ocakta kıvamını alana kadar pişirilir
- Pişen vişne sos kek kalıbana dökülür
- İrmikli muhallebi için tüm malzemeler tencerede muhallebi kıvamını aşana kadar pişirilir
- Pişen muhallebi vişne sosun üzerine dökülür
- Soğuyunca dolapta dinlenen vişneli irmik tatlısı ters çevrilip servis edilir
0 yorum:
Yorum Gönder