14 Nisan 2015 Salı Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 14.04.2015



14 Nisan 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 14.04.2015,Show Tv Nurselin Mutfağı 14 nisan 2015 salı son bölüm izle , Show Tv Nurselin Mutfağı tek parça full izle 14 nisan 2015, nurselin mutfağı 14 nisan salı tarifleri izle




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..




KESNAŞ TATLISI

Malzemeler:
 1 kilo kestane
 2 kaşık dut pekmezi
 3 bardak su
 2 kaşık un
 1 kaşık nişasta
 Yarım bardak süt
 3 tane karanfil

Hazırlanışı:
Kestaneler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur ve suda haşlanır.
Muhallebisi için süt, un, biraz su ve nişasta karıştırılır.
Kestaneler yumuşayıp suyunu çekince içerisine sütlü karışım yavaş yavaş eklenerek karıştırılır.İçerisine biraz sıcak su ve pekmez eklenerek muhallebi kıvamını alan kadar pişirilir. Pişen tatlı bor cama dökülerek, üzeri süslenir.




BANDUMA


Malzemeler:
 1 bütün tavuk
 2 yemek kaşığı tereyağı
 Yarım çay bardağı sıvı yağ
 2 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı karabiber

Hamur İçin:
 4 bardak un
 1 tatlı kaşığı tuz
 Su

Hazırlanışı:
İlk önce tavuk haşlanır. haşlanır. Un, tuz ve su ile yumuşak bir hamur yoğrulur ve bezelere ayrılır.Hamurdan alınan bezeler un yardımıyla açılır ve sacın üzerinde arkalı önlü pişirilir.
Pişen yufkaların üzerine su serpilir. Haşlanan tavuk didiklenir.  Yufkalar ikiye bölünüp çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır. Rulo yufkalar üst üste koyulup 3 parmak kalınlığında kesilir. Tereyağı ve sıvı yağ ocakta eritilir. Biraz yağ ile tepsi yağlanır. Kesilen yufkalar sıcak tavuk suyuna batırılıp  aralarına yağ ve ceviz serpilerek tepsiye dizilir. Yufkaların en üstüne  karabiber ile karıştırılan tavuk eti serpilir. Tepsi kısık ocakta yemeğin altı hafif kızaran kadar tepsi çevrilerek pişirilir.




TARHANALI ÇÖREK

Malzemeler:
 2 kaşık yaş tarhana
 3 yemek kaşığı tereyağı
 1 bardak yoğurt
 2 adet yumurta
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 2 çay kaşığı karbonat
 1 çay kaşığı tuz
 4,5 su bardağı un

İçi İçin:
 1 bardak ceviz

Üzeri İçin:
Çörek otu
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Hamur için yaş tarhananın su ile kıvamı açılır.1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılır. Diğerleri  diğer tarhanaya kırılır. İçerisine yoğurt, sıvı yağ,un, tuz ve karbonat karıştırılarak hamur yoğurulur.
Yoğurulan hamur iki bezeye ayrılır ve kalın bir şekilde açılır. Üzerine tereyağı sürüp ceviz serpildikten sonra rulo yapılarak yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilerek 180 derece ısıtılan fırında kızarana kadar pişirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}