Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
KESNAŞ TATLISI
Malzemeler:
1 kilo kestane
2 kaşık dut pekmezi
3 bardak su
2 kaşık un
1 kaşık nişasta
Yarım bardak süt
3 tane karanfil
Hazırlanışı:
Kestaneler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur ve suda haşlanır.
Muhallebisi için süt, un, biraz su ve nişasta karıştırılır.
Kestaneler yumuşayıp suyunu çekince içerisine sütlü karışım yavaş yavaş eklenerek karıştırılır.İçerisine biraz sıcak su ve pekmez eklenerek muhallebi kıvamını alan kadar pişirilir. Pişen tatlı bor cama dökülerek, üzeri süslenir.
Malzemeler:
1 bütün tavuk
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Hamur İçin:
4 bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Hazırlanışı:
BANDUMA
Malzemeler:
1 bütün tavuk
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Hamur İçin:
4 bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Hazırlanışı:
İlk önce tavuk haşlanır. haşlanır. Un, tuz ve su ile yumuşak bir hamur yoğrulur ve bezelere ayrılır.Hamurdan alınan bezeler un yardımıyla açılır ve sacın üzerinde arkalı önlü pişirilir.
Pişen yufkaların üzerine su serpilir. Haşlanan tavuk didiklenir. Yufkalar ikiye bölünüp çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır. Rulo yufkalar üst üste koyulup 3 parmak kalınlığında kesilir. Tereyağı ve sıvı yağ ocakta eritilir. Biraz yağ ile tepsi yağlanır. Kesilen yufkalar sıcak tavuk suyuna batırılıp aralarına yağ ve ceviz serpilerek tepsiye dizilir. Yufkaların en üstüne karabiber ile karıştırılan tavuk eti serpilir. Tepsi kısık ocakta yemeğin altı hafif kızaran kadar tepsi çevrilerek pişirilir.
Malzemeler:
2 kaşık yaş tarhana
3 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak yoğurt
2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
İçi İçin:
1 bardak ceviz
Üzeri İçin:
Çörek otu
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
TARHANALI ÇÖREK
Malzemeler:
2 kaşık yaş tarhana
3 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak yoğurt
2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
İçi İçin:
1 bardak ceviz
Üzeri İçin:
Çörek otu
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Hamur için yaş tarhananın su ile kıvamı açılır.1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılır. Diğerleri diğer tarhanaya kırılır. İçerisine yoğurt, sıvı yağ,un, tuz ve karbonat karıştırılarak hamur yoğurulur.
Yoğurulan hamur iki bezeye ayrılır ve kalın bir şekilde açılır. Üzerine tereyağı sürüp ceviz serpildikten sonra rulo yapılarak yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilerek 180 derece ısıtılan fırında kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder