Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
PATLICANLI MAHLEPLİ BULGUR PİLAVI
- 3 adet patlıcan
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 kase şehriyeli bulgur
- Sıcak su
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 kase şehriyeli bulgur
- Sıcak su
Hazırlanışı:
- Patlıcan soyulur ve boyuna şerit şeklinde kesilir.
- Kesilen şeritler kare şekline getirilir ve kızartılır.- Soğan doğranıp kavrulur.
- Kavrulan soğana patlıcan ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- Bulgurda eklenip karıştırılır.
- Üstünü geçecek kadar su eklenip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
BEYAZ KABAK DOLMASI TARİFİ
Malzemeler:
- 1 adet beyaz kabak
- 1 bağ pazı
İçi İçin:
- 450 gram parça kuzu eti
- 4 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 yemek kaşığı sumak ekşisi
- 2 adet biber
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Bir çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 1 bağ pazı
İçi İçin:
- 450 gram parça kuzu eti
- 4 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 yemek kaşığı sumak ekşisi
- 2 adet biber
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Bir çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Hazırlanışı:
- Kabağın baş kısmı kesilir, soyulur, çekirdekleri çıkartılır ve delikler açılır.- Kabağın tüm dışı kızartılır.
- Kızaran kabağın içi karabiber ve tuz ile ovulur.
- Pazı haşlanıp süzülür.
- İçi için biber ve maydanoz doğranır.
- Tüm malzemeler kaba alınıp karıştırılır.
- Kabağın içi çok bastırılmadan doldurulur ve kabağın üst kesilen kısmı kapak olarak kapatılır.
- Kalan iç harç ile pazılara sarılır.
- Kabak tencereye alınır ve etrafı pazı sarması ile doldurulur.
- Su eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır.
DAHUDİYE TARİFİ
Malzemeler:

- 4 su bardağı su
- 2 kaşık domates ve biber karışımı salça
- 2 adet soğan
- 1 kaşık sumak suyu
Köfteler İçin:
- Biraz köftelik bulgur
- 1 su bardağı pirinç
- 150 gram 3 kere çekilmiş kıyma
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
- Köfteler için pirinç robotta çekilir.
- Tüm malzemeler eklenip yoğrulur.- Köftelerden fındık büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak yapılır.
- Et yağ ile ocağa alınıp suyunu çekene kadar kavrulur.
- Kavrulan ete soğan doğranmış soğan eklenip tekrar kavrulur.
- Salçası eklenip kavrulunca su, tuz ve sumak suyu eklenip salça eriyene kadar karıştırılır.
- Kaynayan etli suya köfteler eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır.
KAHİYE TATLISI
Malzemeler:
- 2 bardak su
- 1 çay kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Şerbet İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Limon suyu
-İçi İçin:
- 1 kilo künefelik peynir
- 4 yemek kaşığı sade yağ
- 5 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Şerbet İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Limon suyu
-İçi İçin:
- 1 kilo künefelik peynir
- 4 yemek kaşığı sade yağ
- 5 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
- Hamur için unun ortası açılır- Unun ortasına tuz, su ve yağ eklenir
- Un ilaveleri ile hamur yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır
- Şerbet için su, şeker ve limon ocağa alınır
- Kaynayıp kıvam alınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır
- Dinlenen hamur bezelere ayrılır ve açılır
- İç harç ile doldurulur ve kare katlanır
- Kahiye tatlıları yağ ile tavada kızartılır
- Soğuk şerbet üstüne gezdirilir
0 yorum:
Yorum Gönder