14 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı Tarifleri- 14 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı İzle



14 ocak 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 14 ocak nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, muska tatlısı tarifi, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı patlıcanlı mahlepli bulgur pilavı tarifi, beyaz kabak dolması tarifi, kabak dolması nasıl yapılır,dahudiye tarifi, dahudiye nasıl yapılır, kahiye tatlısı tarifi, kahiye tatlısı nasıl yapılır




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


PATLICANLI MAHLEPLİ BULGUR PİLAVI
 
Malzemeler:
- 3 adet patlıcan
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 kase şehriyeli bulgur
- Sıcak su
 
Hazırlanışı:
- Patlıcan soyulur ve boyuna şerit şeklinde kesilir.
- Kesilen şeritler kare şekline getirilir ve kızartılır.
- Soğan doğranıp kavrulur.
- Kavrulan soğana patlıcan ve baharatlar  eklenip karıştırılır.
- Bulgurda eklenip karıştırılır.
- Üstünü geçecek kadar su eklenip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

BEYAZ KABAK DOLMASI TARİFİ
 
Malzemeler:
- 1 adet beyaz kabak
- 1 bağ pazı
İçi İçin:
- 450 gram parça kuzu eti
- 4 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 yemek kaşığı sumak ekşisi
- 2 adet biber
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Bir çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su 
 
Hazırlanışı:
- Kabağın baş kısmı kesilir, soyulur, çekirdekleri çıkartılır ve delikler açılır.
- Kabağın tüm dışı kızartılır.
- Kızaran kabağın içi karabiber ve tuz ile ovulur.
- Pazı haşlanıp süzülür.
- İçi için biber ve maydanoz doğranır.
- Tüm malzemeler kaba alınıp karıştırılır.
- Kabağın içi çok bastırılmadan doldurulur ve kabağın üst kesilen kısmı kapak olarak kapatılır.
- Kalan iç harç ile pazılara sarılır.
- Kabak tencereye alınır ve etrafı pazı sarması ile doldurulur.
- Su eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır.

DAHUDİYE TARİFİ
 
Malzemeler:
 800 gram kuzu kuş başı et
- 4 su bardağı su
- 2 kaşık domates ve biber karışımı salça
- 2 adet soğan
- 1 kaşık sumak suyu
Köfteler İçin:
- Biraz köftelik bulgur
- 1 su bardağı pirinç
- 150 gram 3 kere çekilmiş kıyma
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı tuz
 
Hazırlanışı:
-  Köfteler için pirinç robotta çekilir.
- Tüm malzemeler eklenip yoğrulur.
- Köftelerden fındık büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak yapılır.
- Et yağ ile ocağa alınıp suyunu çekene kadar kavrulur.
- Kavrulan ete soğan doğranmış soğan eklenip tekrar kavrulur.
- Salçası eklenip kavrulunca su, tuz ve sumak suyu eklenip salça eriyene kadar karıştırılır.
- Kaynayan etli suya köfteler eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır.

KAHİYE TATLISI
Malzemeler:
- 2 bardak su
- 1 çay kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Şerbet İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Limon suyu
-İçi İçin:
- 1 kilo künefelik peynir
- 4 yemek kaşığı sade yağ
- 5 su bardağı sıvı yağ
 
Hazırlanışı:
- Hamur için unun ortası açılır
- Unun ortasına tuz, su ve yağ eklenir
- Un ilaveleri ile hamur yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır
- Şerbet için su, şeker ve limon ocağa alınır
- Kaynayıp kıvam alınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır
- Dinlenen hamur bezelere ayrılır ve açılır
- İç harç ile doldurulur ve kare katlanır
- Kahiye tatlıları yağ ile tavada kızartılır
- Soğuk şerbet üstüne gezdirilir

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}