tariflerle ekrana gelen İyi Fikir Programı tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
KOL BÖREĞİ
Malzemeler:
1 kğ un
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı bardağı zeytinyağı
250 gr tereyağı
içi için:
lor peyniri
patates
ıspanak
Hazırlanışı:
Un, su ve tuz karıştırılarak hamur elde edilir. Hamurdan elde edilen bezeler tabak büyüklüğünde açılarak üzerine zeytinyağı sürülür ve 2 saat dinlendirilir.Dinlenen hamurlar oda sıcaklığındaki tereyağı yardımıyla elde çekilerek açılır arasına iç malzemeler koyularak rulo halinde sarılır. Fırın tepsisine sarılarak yerleştirilir ve fırına sürülür.
KANDİL SİMİDİ
Malzemeler:
1 kğ un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
300 gr tereyağı
mahlep
üzeri için:
susam
çörekotu
Hazırlanışı:
Un, tuz, şeker, mahlep, tereyağı ve yumurta karıştırılarak hamur elde edilir. Hamurlar küçük halka şeklinde hazırlanır. Susamlı hazırlamak isteyenler halkaları önce suya batırıp sonra susama batırır, çörek otlu yapmak isteyenler önce yumurta sürüp sonra çörek otu serpe bilir. Hazırlanan simitler sıcak fırında pişirilir. Afiyet olsun.
LAZ BÖREĞİ
Malzemeler:
30 adet baklava yufkası
250 gr tereyağı
Muhallebisi için:
1 lt süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı toz şeker
tarçın
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Hazırlanışı:
İlk olarak tencerede süt, un, nişasta, yumurta ve 2 yemek kaşığı şeker sürekli karıştırılarak muhallebi hazırlanır. Daha sonra tepsiye yufkalar tek tek serilerek 15 kat yufkanın üzerine muhallebi dökülür ve diğer 15 yufka tekrar üzerine serilir. Bu işlemler bittikten sonra yufkalar keskin bir bıçakla dilimlenerek üzerine eritilen tereyağı gezdirilir ve fırına verilir. Ayrı bir yerde şerbet hazırlanır. Şerbet soğutulmadan pişmiş sıcak yufkaların üzerine dökülür. İkisinin de sıcak olması gerekiyor. Üzerine tarçın serpilir. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder