Urfa Usulü Kısır Tarifi



 kısır, kısır nasıl yapılır, nar ekşili kısır, kısıra ne katılır, kısır yapımı, urfa usulü kısır, kısır tarifi

Dün akşam sizler için kısır yaptım arkadaşlar .Arada oluyor böyle ,pek yemek yemeği sevmesemde dün akşam kısır çekince canım dayanamadım ve sadece 1 tabaklık kısır yaptım :) Şimdi gelelim Urfa usulü Kısır tarifine nasıl yaptım bakalım ;
Malzemeler:
( 4-kişilik)
  • 2 çay bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı pul biber
  • yarım demet maydanoz
  • 2 dal taze soğan
  • 1 adet domates
  • Mor lahana
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • yarım çay bardağı zeytin yağı
  • tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Bulgur kapaklı bir kapta sıcak su ile ıslatılarak 15 dk. dinlendirilir.

Domates, taze soğan, maydanoz ve mor lahana ince ince doğranır. Dinlendirilmiş bulgura salça, pul biber, tuz ve karabiber ilave edilerek iyice karıştırılır. Karışımın üzerine doğranmış malzemelerle birlikte yağ ve nar ekşisi eklenerek harmanlanıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun.





PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}