semsek nedir, semsek tarifi, semsek nasıl yapılır, urfa yemeği semsek, yöresel yemekler, kıymalı kolay börek, kolay börek tarifi,
Sizlerle Şanlıurfa'nın yöresel lezzetlerinden olan semsek tarifini paylaşmak istedim. Yapılışı kolay yemesi lezzetli bu tarifi mutlaka
denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
Hamuru için:
İçi İçin:
Kızartmak için:
Hazırlanışı:
Hamur için un, yoğurt, tuz ve sıvı yağ ılık su yardımıyla yoğurulur. Hamur ıslak bir bezle örtülerek dinlenmeye bırakılır. Hemen sonra semseğin kıyması tencereye alınır. Kıyma biraz kavrulduktan sonra ince doğranmış soğanlar ilave edilir. kavurma işlemi bittikten sonra tuz, maydanoz, karabiber katıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Dinlenen hamurdan küçük bir beze koparılıp yuvarlanır. Yumru bezeler altına un serpilerek çay tabağından biraz daha geniş açılır. Harcı koyulan semsek hamurları yarım ay şeklinde kapatılarak kızgın yağda kızartılır. Kızaran semsekler geniş bir servis tabağına alınır sıcak sıcak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder