18 Aralık 2014 Oktay Usta Tarifleri




yeşil elma tarifler, yeşil elma 18 aralık 2014, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 18 aralık, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta kek tarifi, yaban mersinli tatlı tarifi, özgürlük pilavı tarifi, kıymalı erişteli tarhana çorbası tarifi, tarhana tarifi, oktay usta tarhana

 
 
Yaban Mersinli Tatlı Tarifi:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
 yulaflı bisküvi
1 kase yaban mersini
1 çay bardağı toz şeker
krem şanti

Hazırlanışı:  Sütü tencereye dökerek toz şekeri, unu, nişastayı, pirinç ununu ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşınca altını kapatıyoruz. Kup bardakların zeminine birer tane bisküviyi kırıp koyuyoruz. Krema sıcakken kup bardaklara paylaştırıyoruz. Sosu için, yaban mersinini ve toz şekeri küçük bir tencereye koyuyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Sosumuz pişince kup bardaklara paylaştırıyoruz. Soğuyunca üzerine krem şanti sıkarak servise sunuyoruz.
 
Özgürlük Pilavı Tarifi:
 
2 bütün tavuk göğsü
4 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay bardağı kuş üzümü
3 havuç
defne yaprağı
tane karabiber
tuz
su
sıvıyağ

Hazırlanışı: Tavuk göğüsleri yıkayarak tencereye suyla koyuyoruz. İçine defne yaprağı, tane karabiberi ve tuzunu da atarak kapağını kapatıp haşlamaya bırakıyoruz. Tavuk pişince suyunu süzüp pilav için ayırıyoruz. Tavuğu da soğumaya bırakıyoruz. Tavuk soğuyunca diderek tuz ve karabiberle karıştırıyoruz. Havuçları soyuyoruz ve küçük küp şeklinde doğruyoruz. Küçük bir tencerede havucu haşlıyoruz. İki küçük tavaya sıvıyağ döküyoruz, kuş üzümünü ve dolmalık fıstığı ayrı tavalarda kavuruyoruz. Pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Tencereye tereyağı koyuyoruz. Pirinci kavurmaya başlıyoruz. Tavuk suyunu ve tuzunu döküyoruz, kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. Pilav pişince dinlendiriyoruz. Pilav tenceredeyken, kenardan başlayarak bir sıra halka şeklinde havuç koyuyoruz. Bir sıra dolmalık fıstık, bir sıra da kuş üzümü koyuyoruz. Tam ortaya da didilmiş tavuğu koyarak servis ediyoruz.
 
Kıymalı Erişteli Tarhana Çorbası Tarifi:
 
100 gr kıyma
1 çay bardağı erişte
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
5 çorba kaşığı tarhana
2 çorba kaşığı tereyağı
sıvıyağ
tuz
su

Hazırlanışı: Tencereye sıvıyağ döküyoruz ve kıymayı kavuruyoruz. Tereyağını ve tarhanayı ilave edip karıştırıyoruz. Salça çeşitlerimizi ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk su ilave ederek çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz. Topaklanmasını engelliyoruz. Çorbamızı pişmeye bırakıyoruz. Çorba suyu kaynayınca erişteyi koyuyoruz ve tuzunu atıyoruz. Kıvamı koyu olursa sıcak su koyarak kaynamaya bırakıyoruz. Erişte pişince çorbamızı servis ediyoruz.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}