16 Aralık 2014 Oktay Usta Tarifleri



yeşil elma tarifler, yeşil elma 16 aralık 2014, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 16 aralık, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta kek tarifi


 
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..


Hellim Peynirli Ekmek Tarifi:
 
4 su bardağı un


yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket hellim peyniri
1 tutam biberiye
tuz
su 
 
Hazırlanışı: 4 su bardağı unu kaba koyup ortasına havuz açıyoruz. Tuzunu atıyoruz, biberiye yapraklarını doğrayıp serpiyoruz. Yarım paket yaş mayayı koyuyoruz. Üzerine sıvıyağı ve sütü döküyoruz. Ortadaki sıvılarla önce mayayı eritiyoruz. Hellim peynirini kareler şeklinde doğruyoruz. Hamura katıyoruz ve hamuru güzelce yoğuruyoruz.
Kıvamına göre gerekirse ılık su ilave ediyoruz. Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz.  Ardından yağladığımız muffin kalıplarının içlerine yuvarladığımız hamurları koyuyoruz. Bir süre ılık ortamda mayalanmalarını bekliyoruz. Daha sonra hellim peynirli ekmekleri önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


Portakallı Puf Pasta

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı toz fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı un

Şerbeti için: 1,5 su bardağı süt, 1 çay bardağı toz şeker
Peltesi için: 3 su bardağı portakal suyu, 1 çay bardağı toz şeker, 4 çorba kaşığı nişasta
Üzeri için: 1 paket köpürtülmüş şanti

Hazırlanışı: Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Toz fındığı, vanilyayı, kabartma tozu ve unu ekliyoruz. Çırpıyoruz. Yağlanmış yuvarlak kelepçeli kek kalıbına kek harcını döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kek pişerken;
Şerbeti için, sütü ve toz şekeri bir tencereye koyuyoruz ve şeker eriyip süt ılıyınca altını kapatıyoruz. Pişen kek de ılıyınca üzerine ılık şerbeti gezdirerek döküyoruz. Peltesi için, portakal suyunu, toz şekeri ve nişastayı bir tencereye koyalım. Çırpma teliyle karıştırarak pişirelim. Topaklanmamasına önemli. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Soğumuş olan kekin üzerine sıcak pelteyi döküyoruz ve üzerini düzeltiyoruz. Bu şekilde soğumaya bırakıyoruz. Üzerini krem şantiyle kaplıyoruz. Üzerini de portakal kabuğu rendesi ile süslüyoruz. Kelepçeli kalıbı dikkatli bir şekilde çıkararak servis ediyoruz.

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası1 kase erişte
1 çay bardağı yeşil mercimek
2 diş sarımsak
1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı et suyu
tuz
su
nane
pul biber

Hazırlanışı:Yeşil mercimeği haşlayalım ama tam pişirmeyelim.Pişmeye yakınken suyunu döküp süzüyoruz. Çelik tencereye tereyağını koyuyoruz.

Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı koyup kavuruyoruz. Unu ekliyoruz ve unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Soğuk su döküp, çırpma teliyle karıştırarak kıvamını açıyoruz. Et suyunu ve sıcak suyunu da ilave ediyoruz. Su kaynayınca yeşil mercimeği ve erişteyi koyuyoruz. Tuzunu atıyoruz. Erişte ve yeşil mercimek tam pişince çorbanın altını kapatıyoruz. Eğer kıvamı çok koyu olursa sıcak su ekleyebiliriz. Üzerini nane ve pul biberle süsleyerek servis ediyoruz.

Patatesli Dolama Börek Tarifi4 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
su
iç harcı için: 3 haşlanmış patates, 2 soğan, 1 çorba kaşığı salça, zeytinyağı
tuz
karabiber
üzerine. yumurta sarısı, susam

Hazırlanışı: İç harcı için, soğanları yemeklik doğruyoruz. Haşlanmış patatesleri de soyup küp doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve soğanı kavuruyoruz. Salçayı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Patatesleri ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Patatesleri tahta kaşıkla eziyoruz.
 Ayrı bir kaba unu ve tuzu alıp ortasını havuz gibi açalım. Ortaya yaş mayayı koyalım. Mayanın üzerine sütü ve zeytinyağı dökelim. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyalım. Yumurtayı da kırıyoruz. Ortadaki sıvılarla mayayı eritiyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Hamuru iyice özleşene kadar yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelince; hamuru yuvarlıyoruz ve tezgaha un serpiyoruz. Hamuru koyuyoruz, üzerine de un serpiyoruz. Merdaneyle büyük ve uzun bir hamur açıyoruz. Hamuru ortadan ikiye kesiyoruz. İç harcı iki hamura da koyuyoruz. İki hamuru da rulo şeklinde sarıyoruz ve hafif esneterek uzatıyoruz. Yağlanmış yuvarlak tepsinin ortasından başlayarak hamuru doluyoruz. Tepsinin tamamını dolama börekle dolduruyoruz. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Susam serpiyoruz ve ılık ortamda mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.     

Güveçte Kaşarlı Tavuk Tarifi

1 kg kuşbaşı tavuk eti
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tutam taze kekik
1 kase arpacık soğan
tuz
karabiber
zeytinyağı
biberli domates sos
kaşar peyniri

Hazırlanışı: Derin bir tencereye zeytinyağı döküyoruz. Tavuğu ilave edip sotelemeye başlıyoruz. Tavuk, suyunu bırakıp çekince arpacık soğan ve sarımsakları ilave ediyoruz. Sotelemeye devam ediyoruz. Tuzunu, karabiberini ve taze kekiği koyuyoruz. Biraz daha pişiriyoruz.
Hazırladığımız harcı küçük güveçlere ayıralım. Üzerlerine domates sosu koyalım. Kaşar peynirini rendeliyoruz ve üzerlerine paylaştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişiriyoruz.
 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}