Konya ustaları İyi Fikir mutfaklarında Konya’nın meşhur tatlısını yaptı. İyi Fikir sac arası tatlısı tarifi sizlerle.
Hazırlanışı
- Şerbet kaynatılır ve hazır hale getirilir
- Tere yağı eritilir
- Yufka tezgaha serilir ve tere yağı sürülür
- Toz fıstık serpilir ve yağlanmış oklava yufkaya yerleştirilir ve rulo yapılır
- Yufka büzülerek oklavadan çıkartılır ve gül şekli verilir
- Fırında kızarana kadar pişirilir
- Soğuk şerbet sac arası tatlısına dökülür
- Afiyet Olsun
İyi Fikir’e konuk olan Konya ustaları saç arası tatlısı malzemeleri ile Hürrem sultan tatlısı yaptı. İyi Fikir Hürrem sultan tatlısı detayları yazımızda.
Hazırlanışı
- Şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır
- 3 adet baklava yufkasının arası tere yağı ile yağlanır ve en fıstık serpilir
- Rulo yapılan yufkaların üzerine tere yağı sürülüp kesilir
- Fırında kızarana kadar pişirilir
- Soğuk şerbet Hürrem sultan tatlısının üzerine dökülür
- Afiyet Olsun
İyi Fikir Programına konuk olan Konyalı ustalar meşhur etli ekmeği yaptı. İyi Fikir etli ekmek tarifi sizlerle.
Hazırlanışı
- Ele yapışan hamur yoğrulur ve 2 saat mayalanmaya bırakılır
- Dinlenen hamur bezelere ayrılır
- Hamur el veya merdane yardımı ile uzun açılır
- İç harç için soğan, domates ve biber doğranıp tüm malzemeler karıştırılır
- İç harçtan açılan ekmeğe döşenir ve tepsiye alınır
- Fırında etli ekmek pişirilir
- Afiyet Olsun
0 yorum:
Yorum Gönder