En çok hoşumuza giden tarafı çabuk olması gibi görünse de aslında çoğumuzun vazgeçemediği tatlardan biridir makarna. Doyurucu, besleyici ve görüntüsü güzel olan makarna çeşitlerinden, sizlerle, kıymalı makarna tarifini paylaşmak istedik. İsterseniz sarımsaklı yoğurt ekleyerek güzel bir mantı lezzeti de yakalayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1/2 (yarım) Paket Makarna
- 250 gr. Kıyma
- 1 Adet Kuru Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Adet Sivribiber
- 1,5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Yarım demet Maydanoz
- Tuz - Karabiber
- Makarnayı, kaynamakta olan tuzlu suya ekleyin ve 8-10 dk. haşlayın. Makarna haşlanırken siz sosu hazırlayın.
- Kıymayı zeytinyağıyla birlikte tavada kavurun üzerine ince doğranmış soğan ve yeşil biberi ilave ederek kavurmaya devam edin.
- Kıyma ve soğanlar pişince, salçayı ekleyin ve 1 dk. kadar daha kavurun. Sarımsağı, ince ince dilimleyip karışıma ekleyin.
- Tuz ve karabiberi ekleyin, 1 dk. kadar pişirip, ateşi kapatın.
- Minik minik doğradığınız maydanozları ekleyip, karıştırın.
- Makarnayı süzün ama sudan geçirmeyin.
- Süzülen makarnayı, sosa ekleyip, karıştırın ve sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder