Zarok ve Çirok (Küçük Damatların ve Küçük Gelinlerin Hikayesi)



zarok nedir,çirok nedir ,zarok belgeseli, zarok filmi,çirok belgeseli izle,çirok filmi izle ,Muhammet beyazdağ kimdir, çocuk damatların hikayesi, çocuk gelinlerin hikayesi



 
 
Ülkemizin kanayan bir yarası olan Çocuk evlilikleri üzerine emekler harcayarak bu toplumsal konuya  dikkat çeken
yönetmen Muhammet Beyazdağ, "Zarok"    ile erken yaşta zorla evlendirilen kız çocuklarını, "Çîrok"    ile de zorla evlendirilen erkek çocukları konu alan belgeseller hazırladı. Anlatmak istediği hikayeyi beyaz perdeye taşıyan Muhammet Beyazdağ 2 belgesel filmiyle birçok ödül toplayarak dikkatleri üzerine çekti.

İlk filminde çocuk yaşta evlendirilen kız çocukları işlediğini dile getiren Beyazdağ, ikinci filminde ise çocuk yaşta evlendirilen erkek çocuklarını konu alarak bir farkındalık yaratmayı amaçladığını söyledi. Beyazdağ, erken yaşta evlendirilen kız çocuklarının hikayelerinin sıklıkla duyulduğunu; ancak erkek çocuk boyutunun çoğu kez gözden kaçırıldığına dikkat çekti. Küçük yaşta evlendirme zihniyetinden ötürü kız çocukları kadar erkek çocukların da mağdur olduğuna vurgu yapan Beyazdağ,    bu duruma dikkat çektiğini anlattı.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}