1 Ekim 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 1 Ekim perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 1 Ekim 2015 nurselin mutfağı Pirpirim Aşı nasıl yapılır, 1 Ekim nurselin mutfağı Pirpirim Aşı tarifi, Pirpirim Aşı malzemeleri, Pirpirim Aşı nasıl pişirilir,Pirpirim Aşı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Pirpirim Aşı Tarifi , Nurselin mutfağı 1 Ekim perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 01.10.2015 Pirpirim Aşı Tarifi, nurselin mutfağı çay saati
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Pirpirim Aşı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
MALZEMELER
Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
750 gram semizotu
1 su bardağı börülce
1 su bardağı mercimek
1 su bardağı nohut
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı kuru patlıcan
1 adet soğan
1 adet sivri biber
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sumak ekşisi
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet limonun suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı pul biber
HAZIRLANIŞI
Kuzu etleri sıvı yağda kavrulur. Mercimekler ve börülce haşlanır, nohut bir gece önceden ıslanır. Yemeklik doğranan soğan ve biber ete ilave edilir. Tuzu da katılarak kavurmaya devam edilir. Domates salçası ve biber salçası eklenip üzerine suyu konulur. Kuru patlıcanlar önce sıcak suya bastırılır ve yarım saat kadar bekletilir. Ardından da üzerine yeniden sıcak konup yumuşayana kadar haşlanır. Semizotları saplarından ayrılarak doğranır. Tencereye konan su kaynayınca bulgur, yumuşayan patlıcanlar, nohut, mercimek, limon suyu, sumak ekşisi, sarımsak ve en son semizotları konularak kaynamaya bırakılır. 15 dakika kadar piştikten sonra üzerine nane ve pul biber tereyağında
kavrulur ve çorbanın üzerine gezdirilerek servis edilir.
PİRPİRİM AŞI
MALZEMELER
Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
750 gram semizotu
1 su bardağı börülce
1 su bardağı mercimek
1 su bardağı nohut
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı kuru patlıcan
1 adet soğan
1 adet sivri biber
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sumak ekşisi
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet limonun suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı pul biber
HAZIRLANIŞI
Kuzu etleri sıvı yağda kavrulur. Mercimekler ve börülce haşlanır, nohut bir gece önceden ıslanır. Yemeklik doğranan soğan ve biber ete ilave edilir. Tuzu da katılarak kavurmaya devam edilir. Domates salçası ve biber salçası eklenip üzerine suyu konulur. Kuru patlıcanlar önce sıcak suya bastırılır ve yarım saat kadar bekletilir. Ardından da üzerine yeniden sıcak konup yumuşayana kadar haşlanır. Semizotları saplarından ayrılarak doğranır. Tencereye konan su kaynayınca bulgur, yumuşayan patlıcanlar, nohut, mercimek, limon suyu, sumak ekşisi, sarımsak ve en son semizotları konularak kaynamaya bırakılır. 15 dakika kadar piştikten sonra üzerine nane ve pul biber tereyağında
kavrulur ve çorbanın üzerine gezdirilerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder