Nursel'in Mutfağı Frenk Tavası Tarifi 19 Ekim 2015 Şanlıurfa



19 Ekim 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 19 Ekim 2015 nurselin mutfağı Frenk Tavası nasıl yapılır, 19 Ekim nurselin mutfağı  Frenk Tavası tarifi, Frenk Tavası  malzemeleri,  Frenk Tavası nasıl pişirilir,  Frenk Tavası  nasıl yapılır, nurselin mutfağı  Frenk Tavası Tarifi , Nurselin mutfağı 19 Ekim pazartesi yemekleri



Nursel'in Mutfağı Frenk Tavası Tarifi 19 Ekim 2015 Şanlıurfa


2 kilo orta boy domates
İÇ HARÇ İÇİN:
2 kilo kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı isot
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
SOS İÇİN:
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Kıymanın içine yemeklik doğranmış soğan eklenerek yoğurulur. Sarımsaklar ve kırmızı biber ince kıyılıp kıymaya eklenir. Doğranmış domates, biber salçası, domates salçası, tuz, isot, karabiber ve kimyonilave edilerek yoğurmaya devam edilir. Daha sonra domateslerin sap kısımları aşağıda kalacak şekilde ters çevrilir. Üzerlerine bıçakla çok derin olmayacak şekilde 3 kesik atılır. Kıymalı karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve domateslerin aralarına yerleştirilir. Sos için salçalar tereyağda bir çay kaşığı tuz ve karabiber eklenerek kavurulur ve biraz su eklenerek inceltilir. Derin bir tepsiye yerleştirilen frenk tavalarının üzerine bu sostan dökülür. Ardından frenk tavası 230 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}