Nursel'in Mutfağı Firik Pilavı Tarifi 19 Ekim 2015 Şanlıurfa



19 Ekim 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 19 Ekim 2015 nurselin mutfağı Firik Pilavı nasıl yapılır, 19 Ekim nurselin mutfağı  Firik Pilavı tarifi, Firik Pilavı  malzemeleri,  Firik Pilavı nasıl pişirilir,  Firik Pilavı  nasıl yapılır, nurselin mutfağı  Firik Pilavı Tarifi , Nurselin mutfağı 19 Ekim pazartesi yemekleri




Nursel'in Mutfağı Firik Pilavı Tarifi 19 Ekim 2015 Şanlıurfa

MALZEMELER

2,5 bardak firik
1,5 bardak pilavlık bulgur
1 bardak nohut
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Et suyu
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
ÜZERİ İÇİN:
8 adet baget
Tuz
1 çay kaşığı karabiber

Bagetler içine tuz koyularak haşlanır. Pişen tavuk eti tencereden alınarak didiklenir. Nohut bir gece önceden ıslanır ve haşlanarak kabukları soyulur. Pilav tenceresine tereyağ ve sıvıyağ dökülür. Yağlar kızınca firik ve bulgur ilave edilerek hafif kavrulur. Pilava nohutlar ve tuz da eklendikten sonra üzerini iki parmak geçene kadar et suyu konur ve suyunu çekene kadar pişirilir. Pilav, didiklenip karabiberle harmanlanan tavuk etleri üzerine konularak servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}