Nursel'in Mutfağı Mamul Tarifi 11 Eylül 2015 Antakya



11 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 11 Eylül cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 11 Eylül 2015 nurselin mutfağı Mamul  nasıl yapılır, 11 Eylül nurselin mutfağı Mamul tarifi, Mamul  malzemeleri, Mamul nasıl pişirilir, Mamul nasıl yapılır, nurselin mutfağı Mamul  Tarifi , Nurselin mutfağı 11 Eylül cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 11.09.2015 Mamul  Tarifi, nurselin mutfağı antakya




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan mamul tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

MAMUL

MALZEMELER:

750 gram un
250 gram tereyağ
1 adet muskat
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı damla sakızı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
1,5 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Havanda muskat, mahlep iyice dövülür. Ufalanan baharatların içine 2 kaşık un dökülür ve havana bu kez damla sakızı konularak dövmeye devam edilir. Un haline gelen muskat, mahlep ve damla sakızı yoğurma kabına alınarak üzerine 250 gr oda sıcaklığındaki tereyağ, sıvı yağ ve su ilave edilerek yoğurulmaya başlanır. İçine, hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar un ilave edilir. İçine koymak için ceviz içinde iri parçalar kalacak şekilde dövülür ve tarçınla harmanlanır. Hamur kıvama gelince cevizden biraz daha büyük bezeler yapılır ve ortası açılarak cevizli harçtan konularak kapatılır. Mamül kalıbı yağlanır. Elde edilen hamur bezesi kalıba bastırılır. Şekil alınca yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Eğer evde bu kalıptan yoksa mamüle, üzerine bastırılan bir çatalla da şekil verilebilir.
Mamuler üzeri hafif pembeleşelene kadar fırında 180 derecede pişirilir. Fırından çıkartılan mamuller soğuyunca üzerine bolca pudra şekeri serpilir.


PAYLAŞ
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum:

  1. Nursel Hanım yemek tariflerinizi ilgiyle takip ediyor ve zaman buldukça kendi mutfağımızda uygulamaya çalışıyoruz.

    YanıtlaSil

}