Nursel'in Mutfağı Diyarbakır Çöreği Tarifi 14 Eylül 2015




14 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 14 Eylül pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 14 Eylül 2015 nurselin mutfağı Diyarbakır Çöreği   nasıl yapılır, 14 Eylül nurselin mutfağı Diyarbakır Çöreği  tarifi, Diyarbakır Çöreği  malzemeleri, Diyarbakır Çöreği  nasıl pişirilir, Diyarbakır Çöreği  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Diyarbakır Çöreği   Tarifi , Nurselin mutfağı 14 Eylül pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 14.09.2015 Diyarbakır Çöreği  Tarifi, çörek nasıl yapılır

çörekler

Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Diyarbakır Çöreği  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

DİYARBAKIR ÇÖREĞİ

Malzemeler:
1 kilo un
2 su bardağı tereyağ 
1 paket maya
1 su bardağı süt 
1 adet kesme şeker 
4 tatlı kaşığı mahlep 
2 tatlı kaşığı mayana 
2 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
3 tatlı kaşığı çörekotu 
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı 
Susam

Hazırlanışı:
Maya ılık su dolu bir bardağa konulur ve üzerine bir çay kaşığı şeker konularak eritilir. Yoğurma kabına un, mahlep, mayana, susam, çörekotu, eritilmiş maya ve eritilmiş tereyağ, tuz, süt konularak yoğurulur. Üzeri kapatılarak 1 saat dinlendirilir. Hamur ikiye bölünür. Unlanmış zemine konulup bastırılarak yassı ve uzun bir hamur elde edilir ve kalın dilimler halinde kesilir. Her parçanın üzerine bıçakla bastırılarak şekil verilir. Tüm hamur bitene kadar işlem tekrarlanır. Çöreklerin üzerine yumurta sarısı ve susam serpilerek önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}