14 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 14 Eylül pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 14 Eylül 2015 nurselin mutfağı Diyarbakır Çöreği nasıl yapılır, 14 Eylül nurselin mutfağı Diyarbakır Çöreği tarifi, Diyarbakır Çöreği malzemeleri, Diyarbakır Çöreği nasıl pişirilir, Diyarbakır Çöreği nasıl yapılır, nurselin mutfağı Diyarbakır Çöreği Tarifi , Nurselin mutfağı 14 Eylül pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 14.09.2015 Diyarbakır Çöreği Tarifi, çörek nasıl yapılır
DİYARBAKIR ÇÖREĞİ
Malzemeler:
1 kilo un
2 su bardağı tereyağ
1 paket maya
1 su bardağı süt
1 adet kesme şeker
4 tatlı kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı mayana
2 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
3 tatlı kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Susam
Hazırlanışı:
Maya ılık su dolu bir bardağa konulur ve üzerine bir çay kaşığı şeker konularak eritilir. Yoğurma kabına un, mahlep, mayana, susam, çörekotu, eritilmiş maya ve eritilmiş tereyağ, tuz, süt konularak yoğurulur. Üzeri kapatılarak 1 saat dinlendirilir. Hamur ikiye bölünür. Unlanmış zemine konulup bastırılarak yassı ve uzun bir hamur elde edilir ve kalın dilimler halinde kesilir. Her parçanın üzerine bıçakla bastırılarak şekil verilir. Tüm hamur bitene kadar işlem tekrarlanır. Çöreklerin üzerine yumurta sarısı ve susam serpilerek önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder