Nursel'in Mutfağı Babik Tatlısı Tarifi 14 Eylül 2015 Diyarbakır



14 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 14 Eylül pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 14 Eylül 2015 nurselin mutfağı Babik Tatlısı  nasıl yapılır, 14 Eylül nurselin mutfağı Babik Tatlısı  tarifi, Babik Tatlısı malzemeleri, Babik Tatlısı  nasıl pişirilir, Babik Tatlısı  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Babik Tatlısı Tarifi , Nurselin mutfağı 14 Eylül pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 14.09.2015 Babik Tatlısı  Tarifi, çörek nasıl yapılır

tatlı tarifleri

Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Babik Tatlısı  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

BABİK TATLISI

Malzemeler:
2 su bardağı üzüm pekmezi
4 yemek kaşığı tereyağ 
5 su bardağı su

Ekmeği için:
Yarım paket maya
1 çay kaşığı tuz
Su
Aldığı kadar un

Hazırlanışı:
Yarım paket maya ılık su ile hamur yoğurma kabında eritilir. Tuzu eklenir ve aldığı kadar un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında olana kadar hamur yoğurulur ve üzeri kapatılarak 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır. Fırın tepsisi yağlanır. Hamur bastırılarak tepsiye yerleştirilir ve elle üzerine şekil vererek pide görünümü verilir. Üzerine yumurta sarısı ve isteğe göre susam serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişirilir. Pişen ekmek küçük kareler halinde doğranır. Bir tencerede iki kaşık tereyağ eritilir ve içine 5 bardak su konularak kaynatılır. Kaynadıktan sonra 2 bardak pekmez ilave edilir. Bu karışıma doğranan ekmekler de eklenir. 5 dakika bu şekilde kaynatılır. 2 kaşık tereyağ tavada kızdırılır. Pişen babik sunum kabına alınır. Üzerine tereyağ gezdirilir. Üzerine doğranmış ceviz serpiştirilerek servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}