Hazırlanışı:
Pirinç yıkanıp su ile haşlanır. Süt ocağa alınıp kaynamaya bırakılır.Kaynayan süte şeker eklenip eriyene kadar karıştırılır. Su ile açılmış nişastaya biraz süt eklenip ılıtılır ve nişasta süte eklenir. Pirinçte eklenip kıvamını alan kadar pişirilir. Sütlaç küçük silikon kalıplara dökülür ve buzlukta donmaya bırakılır. Sertleşen sütlaç kalıplardan çıkarılır. Köpürtülmüş şanti ve erimiş ve soğumuş bitter çikolata karıştırılır. Krema torbasına alınan karışımdan daha büyük yuvarlak silikon kalıpların yarısına kadar sıkılır.Ortasına sütlaç koyulup üstüne tekrar şanti sıkılıp üstü düzeltilir.Tatlı buzlukta dondurulur ve kalıplardan çıkarılarak servis edilir
0 yorum:
Yorum Gönder