Pastane İzle 3 Ağustos 2015 - TRT 1 03.08.2015 Şam Tatlısı
Hazırlanışı:
Şerbeti için su ve 2 su bardağı şeker ocakta kaynatılır. Fırın kabının altına renk vermesi için 2 kaşık pekmez gezdirilir. Tencereye tereyağı koyularak irmikler ilave edilir ve biraz kavrulur. 3 su bardağı şeker ve süt sürahide şeker eriyene kadar karıştırılır. İçerisine vanilya ilave edilir. Bu süt karışımı başka bir tencereye alınarak ısıtılır. Ocaktan alınan irmik geniş bir kaba alınarak içerisine kabartma tozu eklenir ve karıştırılır. Isıtılan süt irmiğin üzerine dökülerek karıştırılır. Tabanına pekmez dökülen fırın kabına boşatılarak üzerine 2 kaşık pekmez gezdirilir ve 180 derece fanlı fırında 15-20 dakika pişirilir. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğutulan şerbet gezdirilir. Üzerini süslemek için antep fıstığı ve hindistan cevizi serpilir. Afiyet olsun.
Hazırlanışı:
Şerbeti için su ve 2 su bardağı şeker ocakta kaynatılır. Fırın kabının altına renk vermesi için 2 kaşık pekmez gezdirilir. Tencereye tereyağı koyularak irmikler ilave edilir ve biraz kavrulur. 3 su bardağı şeker ve süt sürahide şeker eriyene kadar karıştırılır. İçerisine vanilya ilave edilir. Bu süt karışımı başka bir tencereye alınarak ısıtılır. Ocaktan alınan irmik geniş bir kaba alınarak içerisine kabartma tozu eklenir ve karıştırılır. Isıtılan süt irmiğin üzerine dökülerek karıştırılır. Tabanına pekmez dökülen fırın kabına boşatılarak üzerine 2 kaşık pekmez gezdirilir ve 180 derece fanlı fırında 15-20 dakika pişirilir. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğutulan şerbet gezdirilir. Üzerini süslemek için antep fıstığı ve hindistan cevizi serpilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder