Pastane İzle 29 Temmuz 2015 - TRT 1 29.07.2015 Patlıcanlı Şu Hamuru Tarifi.
Hazırlanışı:
Patlıcanlar uzunlamasına ortadan ikiye kesilir. Kesik kısma limon sürülerek biberiye yerleştirilir ve tekrar karşılıklı olarak kapatılır ve folyoya sarılarak 200 derece fanlı fırında közlenir.
Su ve süt tencereye eklenerek ısıtılır içerisine tereyağı eklenir. tereyağı eridikten sonra ocaktan alınır. İçerisine un ve tuz eklenerek prüzsüz oluncaya kadar karıştırılır. Tekrar ocağa alınır hamurun rengi değişene kadar kavrulur. Daha sonra ocaktan alınarak içerisine teker teker yumurtalar kırılarak sürekli çırpılır. Hazırlanan hamur krema torbasına koyularak yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yuvarlaklar halinde sıkılır.200 derece fanlı fırında pişmeye bırakılır. Pişen patlıcanların içi kaşık yardımıyla kabuğundan ayrılır. Biraz krem peynir ile birlikte robotta çekilir.Daha sonra sıkma torbasının ucuyla pişen şu hamurları delinir. sıkma torbasına doldurulan patlıcanlı karışım hamurların içerisine sıkılır. Sonra hamurların üst kısmı yumurta akına ve haşhaşa bulanır.
Hazırlanışı:
Patlıcanlar uzunlamasına ortadan ikiye kesilir. Kesik kısma limon sürülerek biberiye yerleştirilir ve tekrar karşılıklı olarak kapatılır ve folyoya sarılarak 200 derece fanlı fırında közlenir.
Su ve süt tencereye eklenerek ısıtılır içerisine tereyağı eklenir. tereyağı eridikten sonra ocaktan alınır. İçerisine un ve tuz eklenerek prüzsüz oluncaya kadar karıştırılır. Tekrar ocağa alınır hamurun rengi değişene kadar kavrulur. Daha sonra ocaktan alınarak içerisine teker teker yumurtalar kırılarak sürekli çırpılır. Hazırlanan hamur krema torbasına koyularak yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yuvarlaklar halinde sıkılır.200 derece fanlı fırında pişmeye bırakılır. Pişen patlıcanların içi kaşık yardımıyla kabuğundan ayrılır. Biraz krem peynir ile birlikte robotta çekilir.Daha sonra sıkma torbasının ucuyla pişen şu hamurları delinir. sıkma torbasına doldurulan patlıcanlı karışım hamurların içerisine sıkılır. Sonra hamurların üst kısmı yumurta akına ve haşhaşa bulanır.
0 yorum:
Yorum Gönder