Pastane İzle 9 Temmuz 2015 - TRT 1 09.07.2015 Mini Meyveli Tartolet Tarifi.
Hazırlanışı:
Un, toz badem, tereyağı, yumurta ve pudra şekeri karıştırılarak hamur yoğurulur. Hamur yoğrulduktan sonra yassılaştırılarak buz dolabında dinlendirilir. Tencereye süt, şeker ve vanilya ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kasede süt, nişasta, 2 yumurtanın tümü, 3 yumurtanın sarısı karıştırılarak Pişmekte olan süte eklenerek karıştıra karıştıra pişirilir. Biraz piştikten sonra içerisine tereyağı ilave edilir ve buzdolabında soğumaya bırakılır. Dinlenen hamur buz dolabından çıkarılarak el ile açılır. Minik petifür kalıplarına yerleştirilerek tepsiye yerleştirilir. Üzerine çöp şiş ile delikler açılarak şişmesini engellemek için her birinin içerisine folyo yerleştirlir. Ağırlık yapması için içerisne nohut yerleştirilir. 180 derece fanlı fırında pişirilir. Piştikten sonra krema torbasına doldurulan krema sıkılır. Üzerlerine meyve yerleştirilerek servis edilir.
Hazırlanışı:
Un, toz badem, tereyağı, yumurta ve pudra şekeri karıştırılarak hamur yoğurulur. Hamur yoğrulduktan sonra yassılaştırılarak buz dolabında dinlendirilir. Tencereye süt, şeker ve vanilya ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kasede süt, nişasta, 2 yumurtanın tümü, 3 yumurtanın sarısı karıştırılarak Pişmekte olan süte eklenerek karıştıra karıştıra pişirilir. Biraz piştikten sonra içerisine tereyağı ilave edilir ve buzdolabında soğumaya bırakılır. Dinlenen hamur buz dolabından çıkarılarak el ile açılır. Minik petifür kalıplarına yerleştirilerek tepsiye yerleştirilir. Üzerine çöp şiş ile delikler açılarak şişmesini engellemek için her birinin içerisine folyo yerleştirlir. Ağırlık yapması için içerisne nohut yerleştirilir. 180 derece fanlı fırında pişirilir. Piştikten sonra krema torbasına doldurulan krema sıkılır. Üzerlerine meyve yerleştirilerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder