9 Temmuz 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Patlıcanlı Kuzu Etli Güveç Tarifi



yeşil elma 09.07.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta Patlıcanlı Kuzu Etli Güveç tarifi, yeşil elma Patlıcanlı Kuzu Etli Güveç nasıl yapılır,Patlıcanlı Kuzu Etli Güveç malzeme listesi, Patlıcanlı Kuzu Etli Güveç tarifi, Patlıcanlı Kuzu Etli Güveç nasıl yapılır,Patlıcanlı Kuzu Etli Güveç  nasıl yapılır, Patlıcanlı Kuzu Etli Güveç tarifi, yeşil elma bugün, 9 Temmuz 2015 perşembe yeşil elma tarifleri, 9 Temmuz 2015 perşembe oktay usta tarifler





Patlıcanlı Kuzu Etli Güveç

Malzemeler:
500 gr kuzu eti
6 büyük patlıcan
2 kırmızı biber
1 çorba kaşığı domates salçası-isterseniz biraz biber salçası
2 defne yaprağı
1 soğan
100 gr tereyağı
 1 tatlı kaşığı tane karabiber
5 diş sarımsak
5 domates
3 köy biberi
tuz
zeytin yağı


Hazırlanışı:
Patlıcanları alaca soyun. Eti, iri doğranmış soğanları, sarımsakları, salçayı, defne yapraklarını, tane karabiberi güvecin en alt kısmına koyun karıştırın. Bu sebzeler zemini oluştursun. Eğer domatesin rengi iyiyse salça şart değil. Kalın parmak parmak doğradığınız patlıcanları üzerine ekleyin. Küçük küçük doğradığınız suyuyla duran domatesin içerisine tuzu koyun karıştırın. Domatesi suyuyla tencerenin en üstüne yayın. şerit şerit doğradığımız kırmızı ve yeşil biberleri en üste dizelim. Tereyağını 5-6 parça halinde en üste dizelim. Üzerini yağlı kağıt ardından folyoyla sıkıca kapatalım. Önce ocakta yarım saat kaynatıp ardından fırına sürelim. Eğer vakit varsa tamamen fırına da sürülebilir ama daha uzun sürer pişmesi.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}