Nursel'in Mutfağı Sıkma Tarifi 8 Temmuz 2015 Mersin



8 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 8 temmuz çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 8 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Sıkma   nasıl yapılır, 8 Temmuz nurselin mutfağı Sıkma  tarifi, Sıkma  malzemeleri, Sıkma  nasıl pişirilir, Sıkma  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Sıkma Tarifi , Nurselin mutfağı 8 Temmuz çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 08.07.2015 Sıkma  Tarifi, nurselin mutfağı mersin



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Sıkma tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

SIKMA

Malzemeler:
Hamuru için:
5 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 bardak ılık su

İç harcı için: 
500 g lor peyniri 
2 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pul biber
Karabiber 
Tuz


Hazırlanışı:
Ilınan süt geniş bir kaba alınır. Kuru maya ve şeker atılır. Tozlar eriyene kadar karıştırılır. 1 bardak su eklenir ve tuz atılır. Ortalama 5 bardak unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Üzeri kapatılıp 30 dakika dinlendirilir. 
Küçük doğranan soğanlar sıvı yağ gezdirilen tavaya alınır. Kavrulunca peyniri eklenir ve birlikte kavrulurlar. Pul biber, karabiber ve tuz atılıp ocaktan alınır. 
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir. 
Tabak büyüklüğünde açılır. Sacın üzerinde yoksa yağsız tavada çevrilerek pişirilir. Bir yüzeyine sıcakken tereyağ sürülüp iç harç konur ve rulo şeklinde sıkı sıkı sarılarak sunuma alınır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}