Pastane İzle 9 Temmuz 2015 - TRT 1 09.07.2015 Sakallı PoğaçaTarifi.
Hazırlanışı:
Bir kasede biraz suda maya ve şeker eritilir. Yoğurma kabına un.tuz ve sıvı yağ alınarak içerisine erimiş maya katılır. Yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve yağlı kağıt serilen tepsiye yerleştirilerek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir. 180 derece fanlı fırında pişirilir. Maydanozlar ince ince kıyılır. Kaşar rendelenir. Poğaçalar pişir soğuduktan sonra bıçakla arası açılır ve içerisine krema torbasına doldurulan krem peynir sıkılır. Kenar kısımları ya maydanoza ya da rende kaşara batırılarak servis edilir.
Hazırlanışı:
Bir kasede biraz suda maya ve şeker eritilir. Yoğurma kabına un.tuz ve sıvı yağ alınarak içerisine erimiş maya katılır. Yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve yağlı kağıt serilen tepsiye yerleştirilerek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir. 180 derece fanlı fırında pişirilir. Maydanozlar ince ince kıyılır. Kaşar rendelenir. Poğaçalar pişir soğuduktan sonra bıçakla arası açılır ve içerisine krema torbasına doldurulan krem peynir sıkılır. Kenar kısımları ya maydanoza ya da rende kaşara batırılarak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder