Pastane İzle 27 Temmuz 2015 - TRT 1 27.07.2015 Çilek Soslu Sütlü Tatlı Tarifi Tarifi.
Hazırlanışı:
Tencerede krema, süt, şeker ve vanilya karıştırılarak ocakta pişmeye bırakılır. Jelatin suda eritilir. Pişen muhallebi sıcak iken içine jelatin ilave edilir ve karıştırılarak soğutulur. Tam katılaşmadan şekilli slikon kalıplara dökülür. Dolapta soğutulur.
Çilek sosu için, Tencereye çilek, bir miktar su ve elma sirkesi çok az pişmeye bırakılır.Tam pişmeden robotta çekilir. Daha sonra nişasta, şeker, limon suyu ile karıştırılır ve tekrar tencereye koyularak ocakta pişmeye bırakılır. Katılaştıktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan tatlının üzerine sürülerek servis edilir.
Hazırlanışı:
Tencerede krema, süt, şeker ve vanilya karıştırılarak ocakta pişmeye bırakılır. Jelatin suda eritilir. Pişen muhallebi sıcak iken içine jelatin ilave edilir ve karıştırılarak soğutulur. Tam katılaşmadan şekilli slikon kalıplara dökülür. Dolapta soğutulur.
Çilek sosu için, Tencereye çilek, bir miktar su ve elma sirkesi çok az pişmeye bırakılır.Tam pişmeden robotta çekilir. Daha sonra nişasta, şeker, limon suyu ile karıştırılır ve tekrar tencereye koyularak ocakta pişmeye bırakılır. Katılaştıktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan tatlının üzerine sürülerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder