Nursel'in Mutfağı Yuvalama Tarifi 16 Temmuz 2015 Gaziantep



16 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 16 temmuz perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 16 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Yuvalama  nasıl yapılır, 16 Temmuz nurselin mutfağı Yuvalama tarifi, Şöbiyet  malzemeleri, Yuvalama nasıl pişirilir, Yuvalama nasıl yapılır, nurselin mutfağı Yuvalama  Tarifi , Nurselin mutfağı 16 Temmuz perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 16.07.2015 Yuvalama  Tarifi, nurselin mutfağı nazilli


çorba tarifleri


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Yuvalama tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
 
YUVALAMA ÇORBASI

Malzemeler:
1 kilo kuzu kuşbaşı.
4 adet ilikli kemik.
1 su bardağı ıslanmış nohut.
1 kilo süzme yoğurt.
1 adet kuru soğan.
1 adet yumurta.
Tuz.

 KÖFTELERİ İÇİN.
Yarım kilo çiğ köftelik et.
Yarım kilo pirinç.
1 adet kuru soğan.
Karabiber.
Tuz

 ÜZERİ İÇİN.
3 yemek kaşığı zeytinyağı.
Kuru nane.

HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı etler ilikli kemikler ile birlikte ocağa alınır. Üzerine çıkacak kadar bol su konur. Kaynayınca çıkan kefi alınır ve bir gün önceden ıslatılan nohut eklenir. 4'e bölünün bir soğan ilave edilir. Kapağı kapatılıp haşlanmaya bırakılır. Çiğ köftelik et yıkanıp süzülen pirinç, doğranan soğan, karabiber ve tuz ile beraber 3 kez et makinasından geçirilir. Sakız kıvamında olacaktır. Et makinanız yoksa pirinci ve soğanı rondoda çekip karabiber ve tuz atılan kıyma ile özleşene kadar yoğurabilirsiniz. Pirinci 2 3 dakika suda bekletip yumuşamasını sağlarsanız daha iyi çekilecektir. Sıvıyağa batırılan elle nohuttan çok çok daha küçük köfteler yuvarlanır. Tuz atılan bol suda bir iki taşım kaynayana kadar haşlanır. Kafi çıkınca kefi alınır. Haşlanınca suyu süzülür.
Süzme yoğurt 1 bardak su ile birlikte tencereye alınır. 1 yumurta kırılır ve çırpılırken ocağın altı açılıp yoğurdu pişirilir. Haşlanan köfteler geniş bir tencereye alınır. Üzerine haşlanan nohutlar ve etler suyu ile birlikte ilave edilir. (ilikli kemikler çıkarılır). karıştırılırken pişirilen yoğurdu ilave edilir. Ocaktan alınınca zeytinyağında yakılan kuru nane ile sunuma alınır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}