Kadayıflı Çiçek Tatlısı
Malzemeler:
1,5 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
11 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1,5 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
11 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Üzeri için:
100 gr. tel kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 kase ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Bir tencereye süt, şeker, irmik, nişasta ve vanilya koyulup karıştırılarak koyu kıvam alana kadar ocakta pişirilir.
Kadayıf tereyağ ve şeker ile tavaya alınıp renk değiştirene kadar kavrulur.
Cevizler de eklenip biraz daha kavrulur.Ocaktan alındıktan sonra kadayıfa tarçın ilave edilir.
Çiçek şeklindeki bir kalıp ya da düz bir kalıba muhallebi yayılıp soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra ters çevrilerek kalıptan çıkarılır. Üzerine kavrulmuş kadayıf yayılarak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder