10 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 10 temmuz cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 10 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Şekerpare nasıl yapılır, 10 Temmuz nurselin mutfağı Şekerpare tarifi, Şekerpare malzemeleri, Şekerpare nasıl pişirilir, Şekerpare nasıl yapılır, nurselin mutfağı Şekerpare Tarifi , Nurselin mutfağı 10 Temmuz cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 10.07.2015 Şekerpare Tarifi, nurselin mutfağı Eskişehir
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Şekerpare tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
HAMURU İÇİN.
12 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
5 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
125 g tereyağı
ÜZERİ İÇİN.
1 çay bardağı fındık
ŞERBETİ İÇİN.
2,5 su bardağı şeker.
3 bardak su.
HAZIRLANIŞI
Şeker ve su tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Oda sıcaklığında olan tereyağı geniş bir kaba alınır. Şeker ve un eklenir. 2 adet yumurtanın 1 tanesinin sadece sarısı bir kenara ayrılarak katılır. Kabartma tozu konur ve hamuru yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Elde yuvarlanır ve tepsiye dizilir. Kenara ayrılan yumurta sarısı üzerlerine sürülür. Ortalarına bir fındık konur ve 175 derecede fırına verilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbet üzerine konur. Tepsinin üstü kapatılır ve şerbetini komple çekince sunuma hazırdır.
ŞEKERPARE
Malzemeler:
HAMURU İÇİN.
12 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
5 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
125 g tereyağı
ÜZERİ İÇİN.
1 çay bardağı fındık
ŞERBETİ İÇİN.
2,5 su bardağı şeker.
3 bardak su.
HAZIRLANIŞI
Şeker ve su tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Oda sıcaklığında olan tereyağı geniş bir kaba alınır. Şeker ve un eklenir. 2 adet yumurtanın 1 tanesinin sadece sarısı bir kenara ayrılarak katılır. Kabartma tozu konur ve hamuru yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Elde yuvarlanır ve tepsiye dizilir. Kenara ayrılan yumurta sarısı üzerlerine sürülür. Ortalarına bir fındık konur ve 175 derecede fırına verilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbet üzerine konur. Tepsinin üstü kapatılır ve şerbetini komple çekince sunuma hazırdır.
bizim oradaydı çok güzel yemekler yaptılar bayıldım.
YanıtlaSil