Nursel'in Mutfağı Ciğer Sarma Tarifi 10 Temmuz 2015 Eskişehir



10 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 10 temmuz cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 10 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Ciğer Sarma  nasıl yapılır, 10 Temmuz nurselin mutfağı Ciğer Sarma tarifi, Ciğer Sarma   malzemeleri, Ciğer Sarma nasıl pişirilir, Ciğer Sarma nasıl yapılır, nurselin mutfağı Ciğer Sarma Tarifi , Nurselin mutfağı 10 Temmuz cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 10.07.2015 Ciğer Sarma  Tarifi, nurselin mutfağı Eskişehir




 

Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Ciğer Sarma tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
 
CİĞER SARMA

Malzemeler:
Gömleği ile beraber kuzu takım ciğeri.
4 adet kuru soğan.
4 adet domates.
1 çay bardağı pirinç.
Yarım çay bardağı zeytinyağı.
Kuru nane.
Karabiber.
Tuz.

HAZIRLANIŞI
Kuzu takım ciğerin akciğeri haşlanmak üzere ocağa alınır. Karaciğeri ve yüreği bıçak arası doğranır. Haşlanan akciğerde ocaktan alınır ve rondoda çok ezilmeyecek şekilde çekilir.
Dibine sıvıyağ gezdirilen tencereye küçük küçük doğranan soğanlar bırakılır. Yumuşayınca hazırlanan ciğer takımı eklenir ve birlikte kavrulurlar. Suyunu salıp çekince rendelenen domatesi arkasından yıkanıp süzülen pirinci ilave edilir. Tuz, karabiber ve bol kuru nane atılıp ocaktan alınır. Ilımaya bırakılır.
Sıcak suda bekletilen gömlek biraz yumuşayınca düz bir zeminin üzerinde açılır. Düzgün olan yerlerinden kareler kesilir. Dolu dolu bir yemek kaşığı iç harç konur ve bohça şeklinde 4 ucundan kapatılır. Kapatılan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizilir. Biraz sıcak su konur ve 200 derecede fırına verilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}