9 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 9 temmuz perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 9 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Kol Böreği nasıl yapılır, 9 Temmuz nurselin mutfağı Kol Böreği tarifi, Kol Böreği malzemeleri, Kol Böreği nasıl pişirilir, Kol Böreği nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kol Böreği Tarifi , Nurselin mutfağı 9 Temmuz perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 09.07.2015 Kol Böreği Tarifi, nurselin mutfağı konya
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kol Böreği tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
HAMURU İÇİN:
1 çay bardağı yoğurt suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 fiske tuz
1,5 bardak su
Aldığı kadar un
İç harcı için:
500 gr dana kuzu karışık kıyma
2 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Yoğurt suyu ve su geniş bir kaba alınır. Sirke ve sıvı yağ gezdirilir. Tuzu atılır. Kabartma tozu ve aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Bezelere ayrılıp 15 20 dakika dinlendirilir.
doğranan soğanlar sıvı yağ gezdirilen tavada kavrulur. Yumuşayınca kıyması bırakılır. Tuzu ve karabiberi atılır. Pişince ocaktan alınır. Soğuyunca doğranan maydanoz ve haşlanıp rendelenen patates katılıp harmanlanır.
bezelerden bir tane alınır. Nişasta ve un karışımı ile büyükçe açılır. Büyük olan yağlı kağıdın üzerine serilir. Eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımı gezdirilir. İÇ harç konur ve yağlı kağıdın bir ucundan kaldırılarak rulo şeklinde sarılması sağlanır.
Yuvarlık bir alüminyum tepsinin ortasına dolanarak konur. Diğer her bezeye aynı işlem uygulanır. Tepsideki ilk böreğin etrafından dolaya dolaya tepsi doldurulur. Üzerine tekrar yağ gezdirilir. Yumurta sürülür ve susam serpilerek 225 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
KOL BÖREĞİ
Malzemeler:
HAMURU İÇİN:
1 çay bardağı yoğurt suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 fiske tuz
1,5 bardak su
Aldığı kadar un
İç harcı için:
500 gr dana kuzu karışık kıyma
2 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Yoğurt suyu ve su geniş bir kaba alınır. Sirke ve sıvı yağ gezdirilir. Tuzu atılır. Kabartma tozu ve aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Bezelere ayrılıp 15 20 dakika dinlendirilir.
doğranan soğanlar sıvı yağ gezdirilen tavada kavrulur. Yumuşayınca kıyması bırakılır. Tuzu ve karabiberi atılır. Pişince ocaktan alınır. Soğuyunca doğranan maydanoz ve haşlanıp rendelenen patates katılıp harmanlanır.
bezelerden bir tane alınır. Nişasta ve un karışımı ile büyükçe açılır. Büyük olan yağlı kağıdın üzerine serilir. Eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımı gezdirilir. İÇ harç konur ve yağlı kağıdın bir ucundan kaldırılarak rulo şeklinde sarılması sağlanır.
Yuvarlık bir alüminyum tepsinin ortasına dolanarak konur. Diğer her bezeye aynı işlem uygulanır. Tepsideki ilk böreğin etrafından dolaya dolaya tepsi doldurulur. Üzerine tekrar yağ gezdirilir. Yumurta sürülür ve susam serpilerek 225 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
0 yorum:
Yorum Gönder