9 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 9 temmuz perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 9 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Kıkırdaklı Çorba nasıl yapılır, 9 Temmuz nurselin mutfağı Kıkırdaklı Çorba tarifi, Kıkırdaklı Çorba malzemeleri, Kıkırdaklı Çorba nasıl pişirilir, Kıkırdaklı Çorba nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kıkırdaklı Çorba Tarifi , Nurselin mutfağı 9 Temmuz perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 09.07.2015 Kıkırdaklı Çorba Tarifi, nurselin mutfağı konya
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kıkırdaklı Çorba tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
Kıkırdak hamuru için:
1 adet yumurta
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
Yarım.çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Kuru nane
Hazırlanışı:
Geniş bir kaba 1 çay bardağı süt ve kırılan 1 yumurta konur. Aldığı kadar unla kulak memesi kıvamından biraz daha sert hamur yoğurulur. Hamurdan küçük küçük kareler kesilir ve bol suda haşlanır. Haşlanmasına yakın suda inceltilip tuz atılan sarımsaklı süzme yoğurdu verilir. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır. Eritilmiş tereyağında yakılan pul biber ve kuru nane üzerine gezdirilir.
bir kaba 1 yumurta kırılır. Tuz atılır aldığı kadar unla erişte hamuru yoğurulur. Oklava ile açılır. incecik şeritler kesilir ve küçük kareler elde edilir. Yapılan erişteler sıvı yağ yakılan tavada kavrulup çorbanın üzerine dökülerek servis edilir.
KIKIRDAKLI ÇORBA
Malzemeler:
Kıkırdak hamuru için:
1 adet yumurta
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
Yarım.çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Kuru nane
Hazırlanışı:
Geniş bir kaba 1 çay bardağı süt ve kırılan 1 yumurta konur. Aldığı kadar unla kulak memesi kıvamından biraz daha sert hamur yoğurulur. Hamurdan küçük küçük kareler kesilir ve bol suda haşlanır. Haşlanmasına yakın suda inceltilip tuz atılan sarımsaklı süzme yoğurdu verilir. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır. Eritilmiş tereyağında yakılan pul biber ve kuru nane üzerine gezdirilir.
bir kaba 1 yumurta kırılır. Tuz atılır aldığı kadar unla erişte hamuru yoğurulur. Oklava ile açılır. incecik şeritler kesilir ve küçük kareler elde edilir. Yapılan erişteler sıvı yağ yakılan tavada kavrulup çorbanın üzerine dökülerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder