Nursel'in Mutfağı Patlıcanlı Bütün Et Tarifi 9 Temmuz 2015 Konya



9 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 9 temmuz perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 9 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Patlıcanlı Bütün Et  nasıl yapılır, 9 Temmuz nurselin mutfağı Patlıcanlı Bütün Et tarifi, Patlıcanlı Bütün Et  malzemeleri, Patlıcanlı Bütün Et nasıl pişirilir, Patlıcanlı Bütün Et nasıl yapılır, nurselin mutfağı Patlıcanlı Bütün Et  Tarifi , Nurselin mutfağı 9 Temmuz perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 09.07.2015 Patlıcanlı Bütün Et  Tarifi, nurselin mutfağı konya



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Patlıcanlı Bütün Et tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

PATLICANLI BÜTÜN ET

Malzemeler:
1 kuzu kol
10 adet patlıcan
et yemekleri2 adet kuru soğan
4 adet domates
1 adet kırmızı biber
5 6 adet sivri biber
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Bir bütün kuzu kolun yağlı tarafı altta kalacak şekilde büyük bir tencereye alınır. Ocağın altı açılır alt kısmı kendi yağında birazcık kızartılarak mühürlenir. Sonra dibine çok azcık sıcak su verilir ve en kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Pişme aşamasında suyunu kontrol edip çektiyse su vermeyi unutmayınız. 
Patlıcanlar alacalı soyulur. İri kuşbaşı doğranıp tuzlu suya atılır ve acısı çıkarılır. 
Küçük küçük doğranan soğanlar dibine sıvı yağ gezdirilen tencereye alınır. Arkasından yine küçük doğranan kırmızı ve sivri biberler eklenir. Biber ve domates salçası bırakılır. Acısı alınan patlıcanlar ilave edilir. En son kabuğu alınıp doğranan domates katılır. Tuz atılır ve pişirilmeye bırakılır. Pişince alüminyum bir fırın tepsisine alınır. Üzerine pişen kuzu kol konur. 180 derecede 5 10 dakika fırına verilir ve sunuma hazırdır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}