Nursel'in Mutfağı Ekşili Pilav Tarifi 6 Temmuz 2015 Kastamonu



6 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 6 temmuz pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 6 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Ekşili Pilav  nasıl yapılır, 6 Temmuz nurselin mutfağı Ekşili Pilav tarifi, Ekşili Pilav  malzemeleri, Ekşili Pilav  nasıl pişirilir, Ekşili Pilav nasıl yapılır, nurselin mutfağı Ekşili Pilav Tarifi , Nurselin mutfağı 6 Temmuz pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 06.07.2015 Ekşili Pilav  Tarifi, nurselin mutfağı kastamonu





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Ekşili Pilav tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

EKŞİLİ PİLAV

Malzemeler:
3 su bardağı siyez bulguru
1 çay bardağı pirinç
250 g yoğurt
1 tutam ısırgan otu
1 tutam ebe gümeci
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam taze nane
1 tutam taze soğan
2 adet kuru soğan
3 adet domates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:

Dibine sıvı yağ gezdirilen tencerede küçük küçük doğranan soğanlar kavrulur. Yumuşayınca doğranan domatesler eklenir. Salçaları bırakılır. Biraz kavrulunca üzerine çıkacak kadar sıcak su konur. Yıkanıp süzülen pirinci ilave edilir. Kaynayıp suyunu çekmeye başlayınca küçük kıyılan ısırganotu, ebegümeci, maydanoz, dereotu, taze nane ve taze soğan gibi yeşillikleri katılır. Karıştırılırken suda biraz inceltilen süzme yoğurdu eklenir. Tuzu ve karabiberi atılıp pişmeye bırakılır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}